avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati deductibile (care se scad)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati deductibile (care se scad)

Buna ziua!

Sper ca am pus un titlu corect, pentru ca sincer nu ma pricep la contabiliate.
Am urmatoarea situatie: urmeaza sa infiintez un SRL sub care sa desfasor o activitate de alim. publica in regim fast-food. Spatiul in care o sa-mi desfasor activitatea urmeaza sa il inchiriez si as dori sa stiu daca se poate "scadea" chiria lunara si daca materialele pe care am sa le folosesc la amenajarea spatiului deasemenea pot fi "scazute" (gresie, faianta, adezivi, etc).
Mi-ar fi de mare ajutor o explicatie simpla despre cum functioneaza procedura de "scadere" (asa cum am auzit ca se numeste) si eventual o lista cu tipurile de cheltuieli care pot fi scazute in genul de activiate pe care o voi desfasura.

Multumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 17:05, 21 Martie 2012
Nu ati specificat daca o sa platiti impozit pe venit sau pe profit.

Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
Da, cheltuielile cu chiria sunt deductibile la calculul impozitului pe profit (adica "se pot scadea" cum ati spus). Si cheltuielile cu amenajarea spatiului sunt deductibile si se amortizeaza pe perioada contractului de inchiriere, in contractul de inchiriere sa specificati ca eventualele cheltuieli cu modernizarea vor fi suportate de dumneavoastra, ca firma.
Pentru alte lamuriri in legatura cu deductibilitatea cheltuielilor, vedeti aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli pentru deducere impozit pe profit pauloo77 pauloo77 Am un SRL si am un contract de comodat pentru un sediu secundar intr-o locuinta personala P+1 in care nu locuiesc si nu am domiciliul acolo. Intrebare: Sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli sediu social ionela_gj ionela_gj In cazul in care esti administrator la o societate comerciala iar sediul societatii este la tine acasa, ce cheltuieli poti face pentru respectivul sediu? Se ... (vezi toată discuția)
Amortizare imobil deductibilitate razvy_balan razvy_balan Textul intrebarii: Societatea detine un imobil cu destinatia spatii comerciale de inchiriat. Datorita crizei economico-financiare globale si a trendului ... (vezi toată discuția)