avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli pentru deducere impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli pentru deducere impozit pe profit

Am un SRL si am un contract de comodat pentru un sediu secundar intr-o locuinta personala P+1 in care nu locuiesc si nu am domiciliul acolo.
Intrebare: Sunt deductibile din profit cheltuieli cu amenajarea spatiului de exemplu usi din aluminiu montate la interior,parchet,var lavabil,amenajari la exterior: imprejmuire cu gard, amenajare terasa :placare cu gresie ,balustrazi,trotuare,etc.
Constructia nu e finalizata 100% si intentionam sa amenajez un sediu secundar,
Trebuie sa intocmesc deviz de lucrari,raport de lucru?
Conform art. 21 alin. 1 Cod fiscal, sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
In cuprinsul alin. 2 si 3 din acelasi articol sunt mentionate cheltuielile considerate deductibile.
Schimbati contractul de comodat intr-un contract de inchiriere ( adica incheiati comodatul si faceti un contract de chirie pentru spatiu ) si cu banii din chirie faceti investiile cu modernizarea cladirii .
Chiar si asa organul fiscal va considera ca nu sunt cheltuieli aferente activitatiilor specifice care genereaza venituri impozabile. Sunt deductibile numai acele cheltuieli efectuate strict in scopul obtinerii de venituri impozabile. Spre exemplu amenajarea unui trotuar nu va fi in veci cheltuiala deductibila ...
Cheltuielile cu chiria sunt deductibile, de asemenea si amortizarea investitiilor efectuate in spatiul in care societatea isi desfasoara activitatea, daca aceasta (amortizarea) se face pe durata contractului de inchiriere.

"ART. 24 Amortizarea fiscală
(3) Sunt, de asemenea, considerate mijloace fixe amortizabile:
a) investiţiile efectuate la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de închiriere, cesiune, locaţie de gestiune, asociere în participaţiune şi altele asemenea;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea cheltuielilor facute in baza unui contract de comodat todireanulaur todireanulaur Buna ziua, As dori sa stiu daca , potrivit codului fiscal si codului de procedura fiscala, sint deductibile cheltuielile cu investitiile facute asupra ... (vezi toată discuția)
Contract comodat bulzanv bulzanv Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)