Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit pe profit sau impozit pe venit nerezidenti?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa-mi lamuresc un aspect legat de impozitul cu retinere la sursa pentru PJN. Un SRL a inchiriat un spatiu comercial pentru desfasurarea activitatii, de la o persoana juridica nerezidenta, o societate din Liban.Primeste factura lunar. achita 84 % chiria si 16% vireaza impozit la buget.Acest impozit reprezinta impozit pe venit pentru PJN sau impozit pe profit PJN ce trebuie declarat trimestrial? Va rog sa argumentati....am citit diferite opinii, am primit indicatii diferite si lamuriri de la inspectori.Multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters254339 , utilizator 17:19, 3 Iunie 2012
Impozitul pe veniturile nerezidentilor este tratat in Codul fiscal la TITLUL V
" Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi impozitul pe reprezentanţele firmelor străine înfiinţate în România".
Conform art.116,alin. (4) " Impozitul se calculează, respectiv se reţine în momentul plăţii venitului şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a plătit venitul. Impozitul se calculează, se reţine şi se plăteşte, în lei, la bugetul de stat, la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României, valabil în ziua reţinerii impozitului pentru nerezidenţi. "
Exemplu: Daca aveti o factura cu data din mai 2012 iar plata facturii o faceti in iunie 2012, veti calcula, inregistra in contabilitate, retine si declara acest impozit in luna iunie 2012. Declararea se face prin decl.100 aferenta lunii iunie, care se depune pana pe 25 iulie. Plata impozitului se va face pana la data de 25 iulie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva beinaz a beinaz a Am o firma neplatitoare de TVA, si trebuie sa platim o redeventa google in Irlanda. M-am inregistart in ROI , cf art 153^1 al 1,lit c si 158^2 cod ... (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)