avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat 2 copii minori dupa divort
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat 2 copii minori dupa divort

Buna ziua. Dupa divortul amiabil, sotul meu s-a recasatorit si locuieste impreuna cu noua sotie la o alta adresa.
Alocatia pentru copii (incredintati mie prin actul de divort) vine in continuare pe 2 buletine diferite, unul pe numele meu si unul pe numele fostului meu sot. Doresc sa remediez situatia astfel incat cele 2 alocatii sa-mi soseasca pe numele meu, cum este firesc, cred. Deasemenea, as dori sa stiu daca acesti bani pot fi virati lunar in contul meu personal ING.
Va rog sa-mi spuneti care sunt etapele ce trebuiesc urmate pentru solutionarea acestei chestiuni
Multumesc cu anticipatie !
Maria
Cel mai recent răspuns: Constantinescu Maria , utilizator 20:21, 22 Martie 2012
Buna ziua!

Mergeti la institutia care "elibereaza" alocatia pt copii, nu mai stiu care e, daca mai exista Directia pt Familie/Asistenta Sociala... , cu hotararea definitiva si irevocabila prin care va sunt incredintati copiii si cu documentele de identitate ale Dvs si ale lor (buletine/CI/certificate de nastere). Acolo veti completa un formular (sau mai multe) si cred ca e posibil inca sa primiti banii pe cardul Dvs (sa aveti un extras de cont de data recenta cu Dvs).

Succes!
Trebuie sa mergeti la Agentia de Plati si Prestatii Sociale din judet si sa depuneti o cerere prin care alocatiile pentru copii sa vina in contul dvs. Veti avea nevoie si de un extras bancar si copii dupa certificatele de nastere ale minorilor+CI-ul dvs.
Multumesc mult de raspunsuri, intre timp am aflat si unde trebuie sa merg exact, in str. Campineanu.Saptamana viitoare ma ocup de asta.
Numai bine!
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Constantinescu Maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua....eu am nascut in urma cu o luna si as vrea sa depun ... Mioaramelisa Mioaramelisa Buna ziua....eu am nascut in urma cu o luna Si as vrea sa depun actele pt alocație copilului doar ca nu stiu cum sa procedez...Eu nu sunt divortat iar copilul ... (vezi toată discuția)
Card alocatie miky3110 miky3110 Buna seara! As dori si eu niste informatii despre cardul de alocatie.Ce acte sunt necesare si unde trebuie sa merg tinand cont de faptul ca sunt divortata si ... (vezi toată discuția)
Alocația pentru copil Ionela GIS Ionela GIS As vrea sa stiu daca pot beneficia de alocație fiind cetățean a României si a Republicii Moldova, pentru copilul nascut in Republica Moldova care la fel ... (vezi toată discuția)