avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Specializarea necesara pentru a fi sef de resurse ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Specializarea necesara pentru a fi sef de resurse umane intr-o institutie

Cine imi poate spune ce specializare este nevoie sa ai pentru a putea fi sef de personal intr-o institutie?
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 11:59, 24 Martie 2012
Nivel de studii: studii superioare
Cursuri de pregatire: Resurse Umane, Salarizare, Legislatie - constituie un avantaj
Certificari:
studii superioare;
diploma de specialitate - inspector resurse umane;
confirmarea anuala - obtinuta de la ITM local;
Experienta:
IN SPECIALITATE: experienta in domeniu min. 2 ani
PE POST: experienta pe post asemanator 1 an
scuze dar nu sunt de acord cu alex munteanu.
intr-o institutie publica, seful compartimenului de resurse umane, ca orice functionar public, trebuie sa indeplineasca conditiile generale si specifice stabilite pt ocuparea functiei publice in speta, potrivit fisei de post.
nu scrie nicaieri ca trebuie sa indeplineasca conditiile enumerate de alex.
in general, in functie de tipul de compartiment, birou, serviciu sau directie, este impus un minim de 2, respectiv 3 ani, vechime in specialitatea studiilor necesare exeerctitarii functiei. studiile necesare nu sunt mereu unele anume, pot fi oricare. nu scrie nicaieri un anumit domeniu obligatoriu. conducerea stabileste genul asta de conditii prin fisa postului.
in functie de tipul de concurs, este sau nu este obligatorie absolvirea de studii de master sau postuniversitare(asta daca nu cumva studiile superioare au fost absolvite cu diploma de licenta anterior aparitiei primilor absolventi de Bologna...cred ca anterior 2007). este mult de scris, asa ca sper ca se intelege ce am vrut sa transmit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare pt ocuparea unui post de conducere buiavasi buiavasi buna ziua as dori sa imi spuneti daca specializarea administratie publica imi da dreptul de a ocupa postul de sef serviciu economic resurse umane mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii lunga durata masterat Gvirgil Gvirgil Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede: Art 153 (2) Diploma de absolvire sau de licentă a absolventilor învătământului superior de lungă durată ... (vezi toată discuția)