avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... dezmembrarea unei mosteniri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

dezmembrarea unei mosteniri

dupa dezmembrarea unei mosteniri,partaj voluntar,nu ar trebui sa existe 2 cadastre?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:21, 24 Martie 2012
Dupa partaj fiecare din parti va solicita un nou numar postal la primarie , se va inscrie fiecare la rolul fiscal ,apoi se pot face doua cadeastre .
eu am cumparat o casa,a unchiului meu,dar exista un singur cadastru comun.acum vreau sa o vand.se poate avand acel cadastru comun?
Nu se poate! Trebuie facut cadastru si intabulat pe fiecare lot partajat.
multumesc!
Pentru a vinde ceva trebuie sa faceti dovada ca sunteti unic proprietar. Acest lucru il dovediti cu un extras de carte funciara pentru informare.
Daca in acel corp de cladire existas mai multe apartamente, iar cartea funciara exista doar cea colectiva, atunci e imperios necesar sa se faca individualizarea apartamentelor prin operatiunea de apartamentare. Fiecare proprietar de apartament va fi trecut in CF. individual, cu partile comune indivize atat din terenul aferent cat si din constructie, iar cartea funciara initiala va ramane in continuare- foaie de carte funciara colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren iliescuelena iliescuelena exista un teren gol fara cladire,care are doi proprietari ;are cadastru, intabulare; se face o dezmembrare a acestui teren in trei parti pentru a vinde o ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren mirceani mirceani Detin 5/8 dintr-un teren agricol (6 hectare) restul de 3/8 apartinand altor mostenitori. NU exista deocamdata cadastru. Am vorbit cu un inginer cadastral care ... (vezi toată discuția)
Improprietare floreradiana floreradiana Buna ziua. As avea nevoie de niste informatii, daca ma puteti ajuta. 1. Exista 3 proprietari pe un imobil. Doua dintre parti au cote egale de 1/8 fiecare, ... (vezi toată discuția)