avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarirea definitiva nu este si executorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarirea definitiva nu este si executorie?

Am dus angajatorului o hotarire definitiva a tribunalului prin care mi se micsoreaza pensia alimentara dar angajatorul imi cere ordonanta prezidentiala pentru ami opera la salariu si ami da inapoi bani pe care mi a oprit cu o ordonanta prezidentiala emisa inainte de a se judeca recursul.Cum pot recupera bani opriti pe acea ordonanta
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:32, 27 Martie 2012
Angajatorul v-a oprit banii, dar foarte probabil i-a varsat mai departe in contul copilului pe care il aveti in intretinere.
Prin urmare, nu va poate restitui acei bani.
Va trebuie o hotarare judecatoreasca prin care beneficiarul pensiei de intretinere sa fie obligat sa va restituie ceea ce a incasat necuvenit, urmand ca mai apoi sa opereze compensarea legala a datoriilor.
nu am inteles hotarirea este executorie sau nu ,este nevoie de proces pentru a pune in aplicare o hotarire definitiva si irevocabila
Hotararea este executorie, in sensul ca de acum inainte vi se va opri din salariu suma din hotarare. Pentru perioada anterioara, cuprinsa intre data formularii actiunii si data punerii in executare a hotararii, trebuie un nou proces, pentru restituirea diferentei incasate necuvenit.
banii pe care i-a virat deja se afla in contul partii adverse. trebuie nou proces pentru a va fi restituite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala-pensie danunianu danunianu am avut un proces pentru pensie alimentara acesta sa terminat cu majorarea exagerata a peniei alimentare am facut recurs la tribunal unde am obtinut reducerea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pensiei alimentarea si restituirea retroactiv a diferențelor de bani Ana Mincu Ana Mincu Buna ziua! Sunt in proces cu fostul meu sot pt diminuarea pensiei alimentarea, ca urmare a faptului ca i s-a nascut al doilea copil. Acțiunea a fost introdus ... (vezi toată discuția)