avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului timp de doi ani din luna martie 2010 pana in luna martie 2012. In anul 2011 am terminat studiile universitare la zi, cu licenta. Nu am fost angajata.
Doresc sa stiu daca sunt in drept sa beneficiez de ajutor de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 27 Martie 2012
1.- Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire chiar daca erati in CCC pana la 2 ani.
- Fiind inregistrata la Agentia de Somaj se suspenda perioada de somaj pana terminati CCC.

2. - Acum nu mai cred ca puteti beneficia de indemnizatie de somaj deoarece ati beneficiat de CCC in baza OUG 148/2005 si aceasta nu prevede ca perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj asa cum prevede OUG 111/2010 (care se aplica in cazul copiilor nascuti incepand cu 01.01.2011).
- Dar nu strica sa mergeti si sa intrebati la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatia de crestere a copilului. mia_nastase mia_nastase Buna ziua ! Va expun situatia fiicei mele: dupa terminarea studiilor universitare+ex licenta , imediat a dat nastere unui copil,benefiiciind de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta - primesc indemnizatie pt cresterea copilului? CRISTINA22 CRISTINA22 Buna ziua!! Sunt studenta in anul 4 la Facultatea de Electrotehnica(la zi) si in iulie o sa sustin exemenul de licenta pe care o sa il ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj adinamihaela_anton adinamihaela_anton Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:la calculul indemnizatiei de somaj se iau in considerare veniturile obtinute in perioada concediului de ... (vezi toată discuția)