in 2009 tatal meu a fost lovit pe trecere de pietoni,dar dupa 5 zile de chinuri in spital a decedat .Soferul a fost mai tot timpul sa se intereseze de situatie,chiar nu i-am reprosat nimic a venit si la pomana toata lumea era uimita ca am accept.Fratele meu la prins intro discutie cu o pers in care citez'' oricum era batran,- o sa iau 3 ani cu suspendare'' da avea 71 ani dar asta nu-i da dreptul sa-i ia viata.Problema e in felul urmator :ptr acea discutie ne-am suparat foarte tare si i-am cerut 30000 euro.Afost foarte sarcastic si ne-a spus ca nu o sa vedem nici un ban ca el( mortul) nu castiga intro viata suma asta.
Am cerut mult?
Am deschis proces in urma careia suntem chemati pt mediere.
ce suma de bani se poate obtine in urma acestui proces.
am citit ordinul CSA NR 14/2011 ART 49 acolo se mentioneaza calculul de venit....aici nu ma descurc ptr ca tatal meu era pensionar.Dar in ciuda faptului ca avea 71 ani arata de 55 ani si era si sanatos.(Acum nu mai conteaza durerea din suflet ramane.)deci care ar fi suma pe care considerati ca as putea sa o solicit. multumesc
Din punctul meu de vedere, 30 mii euro e o suma mica pentru moartea unei persoane dragi. De aceea va rog sa intelegeti ca nu pot da dovada de obiectivitate. Tot ce pot scrie este sa nu renuntati la aceasta pretentie - dar repet: este o parere subiectiva.
**
Pensia este venit. In intelesul respectivului ordin se face referire la ”diferenta venit” in caz de vatamare, nu in caz de deces - in sensul ca un om accidentat va avea concediu medical si, implicit, salariu mai mic (de accea se calculeaza ”diferentele” de venit) - ca exemplu
In cazul in care mama dv traieste puteti justifica pretentiile si prin aceea ca veniturile vor scadea - poate chiar foarte mult - si se va descurca greu cu cheltuielile; puteti sa raportati pretentiile si la existenta unui eventual credit bancar - care a fost acordat in anumite conditii (care acum s-au schimbat); poate ca tatal dv (parintii) ajutau financiar un nepot / fiu care nu are loc de munca si nu beneficiaza de indemnizatia de somaj; cheltuielile avute cu spitalizarea (in caz ca a trebuit sa cumparati una-alta - va trebuie bonurile fiscale)
Chiar nu stiu cum se apreciaza aceste daune; de aceea am si sugerat sa consultati un avocat - consultanta costa mai putin decat reprezentarea / asistenta in instanta.
buna ziua,revin cu ultimile evenimente din acest caz .In momentul de fata procesul penal sa solutionat cu 1an si 4 luni cu suspendare a inchisorii pe sofer,iar pe partea civila firma de asigurare a propus despagubire 40000ron pt sotia decedatului si 20000 ron pt copii(40 ani).Ce parere aveti ?:-/
Accident rutier
radu_sas
Buna ziua! Acuma o luna am fost accidentat de un sofer de taxi pe trecerea de pieton provocandu-mi un traumatizm cranian(leziuni primare) plus alte leziuni ... (vezi toată discuția)