avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... curatela
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

curatela

buna seara!sunt plecata in alta tara,sunt despartita de sot si am un copil ce-mi este incredintat mie prin hot.jud.copilul meu nu-si poate face CI fiindca nu sunt eu prezenta.daca mama mea face o curatela(m-a indrumat cineva s-o faca)este posibil in absenta mea?unde se face si de ce acte are nevoie?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 18:36, 28 Martie 2012
Nu se poate institui curatela in cazul dvs. Trebuie sa fiti prezenta
Cu curatela e o intreaga distractie dupa noul Cod Civil. Este treaba instantei de tutela...
Mergeti la Ambasada/Consulat si faceti o procura prin care imputerniciti pe bunica minorului sa va reprezinte interesele in vederea eliberarii actului de identitate. Cu procura respectiva, cu actul de identitate al bunicii, certificatul de nastere al copilului, sentinta de divort definitiva si actul de casa, plus taxele aferente(7 plus 4 lei) o sa mearga bunica impreuna cu copilul la evidenta persoanelor pentru act de identitate.
Sau daca nu e graba mare cand o sa veniti in tara sa va faceti timp sa mergeti cu copilul macar la depunerea documentelor ca de scos actul de identitate poate sa-l scoata singur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin! RamonaRamona81 RamonaRamona81 Buna ziua,fara curatela poate mama mea sa.i faca baiatu.lui meu buletinul? Eu sunt plecata din tara si nu pot ajunge prea curand iar daca NU cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin nepotului minor ? andriana11 andriana11 Buna ziua, Daca am o curatela data de primaria municipiului in care locuiesc ,in care este stipulat faptul ca reprezint ineresele minorului(adica al nepotului ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)