avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casare mijloace banesti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casare mijloace banesti

Buna ziua. In casieria unitatii avem 3600 de forinti care sunt scosi din circulatie si nu se mai pot preschimba decat in Ungaria la Banca Centrala, pana la 01.09.2019. Costul este mult mai mare decat valoarea lor. Intrebarea mea este daca se pot casa si cum (adica daca se urmeaza aceeasi pasi ca la casarea oricarui alt bun - decizie comisie, etc.). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liana10110 , utilizator 08:51, 2 Aprilie 2012
Nu se poate vorbi despre casare, pe baza unui Proces Verbal intocmit de casier, vizat de contabilul sef si aprobat de administrator, ii scoateti din casierie si inchideti contul respectiv.
bine...in baza unui proces verbal...de casare zic eu...pentru ca in baza Lg 22/1969, fac obiectul unei gestiuni si sunt considerate bunuri, bunurile materiale, mijloacele bănești sau orice alte valori, si zic ca trebuie urmata aceeasi procedura ca si la casarea oricarui bun...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate MarianDavid MarianDavid Daca casierul unei institutii publice are lipsa in casa de 70 de milioane i se poate creeea un debit in contabilitate sa dea banii in rate? (vezi toată discuția)
Constituire garantii Qimer Qimer Se poate constitui/reține garanție pentru acei angajați care nu răspund de o gestiune anume (cum ar fi magazionerii, bucătarii șefi, ... (vezi toată discuția)
Garantie cosminia cosminia Buna ziua, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)