buna. mi s a luat permisul pe 90 zile datorita faptului ca am fost prins cu o alcoolemie de 0,2 in alcooltest. am baut seara si am fost oprit a doua zi pe la ora 11 dimineata. nu am mai avut permisul suspendat de cand il am, respectiv 10 ani.pot scapa cu o reducere de pedeapsa de 1 luna? si e adevarat ca dupa 2 serii de teste pe care sa zicem ca le pici ti se anuleaza permisu? sunt cam disperat si aud tot felul de variante. pls ajutor
Se poate reduce perioada de suspendare la o luna daca indepliniti conditiile prevazute de art.221 din HG1391/2006:
" (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune."
Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.
Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile. Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test grilă, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarat „promovat” persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări. Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei
salut din nou.testul l am promovat 15 din 15, am depus si dosarul, ca sa zic asa.daca indeplinesc toate conditiile are rost sa stau cu stres ca nu o sa imi aprobe cererea? cei de la politie au zis ca dureaza cam 10 zile pana aproba comandantul politiei. se poate sa fie doar o vrajeala de a lor? merci de raspunsul de dinainte.o zi mare pentru toti.
Si eu sunt in situatia lui ovidiu_1982. Mi-au zis sa astept 7-10 zile sa vedem daca se aproba cererea. Am avut accident cu victime, dar nu a fost din cauza consumului de alcool. A iesiti 0.00 . Pot sa imi fac griji ca nu imi reduc perioada suspendarii?. Adica daca indeplinesc toate criteriile legale la 221 din HG1391/2006 art 1 al a,b,c,d , ei pot invoca de exexmplu ca fiind accindent, are grad de pericol solcial sporit si sa nu imi reduca? Sau se supun legii 100% fiind toate criteriile indeplinite? Au marja de aproximare?
Dosar penal 184 cod penal vatamare corp din culpa cu 4 victime. NUP venit acasa in ianuarie. Lipsa plangerii prealabile a victimelor (art 228 alin 6 C.P.P. si art 10 lit f) si h) C.P.P.). Nu m-am judecat. am mers cu nup-ul sa imi recuperez permisul si mi-au zis ca am suspendare de 90 de zile ca accidentul s-a produs prin neacordare de prioritate. Maxi-ul de calatori pe care l-am lovit era pe drumul cu prioritate. Prejudiciul material l-am reparat pe asigurarea mea. Masina mea mi-am facut-o pe cont propriu neavand casco.
Testarea de evaluare a cunostintelor am luat-o cu 15 puncte din 15 si ma incadrez si in toate celelalte criterii ale HG1391/2006 art 221 al 1 lit a,b,c,d.
Au posibilitatea sa imi respinga cererea de reducere doar pe motivul ca au fost 4 victime? sau c lovind un maxi de calatori e pericol social mai mare? sau se respecta 100% legea??