Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare loc munca

Buna ziua,
De mai putin de 3 luni m-am intors din concediu crestere copil (1 an) si am fost anuntata ca postul meu se desfiinteaza. As dori sa stiu daca acest lucru e legal, tinand cont de faptul ca:
- nu au trecut cele 6 luni de la intoarcerea in campul muncii;
- ocup functia de director departament si departamentul meu nu se desfiinteaza;
- nu mi s-a propus un alt post in societate, desi am vechimea cea mai mare dintre colegii departamentului si sunt singura familista (cu 1 copil).
- am intrat in CCC cf. OUG 111/2010 si beneficiez de stimulentul de insertie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
aryssa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 2 Aprilie 2012
1. Potrivit art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010, angajatorului ii este interzis sa concedieze o persoana revenita din CCC pentru o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Din textul legii reiese ca durata maxima este de 6 luni ...parerea mea este ca aceasta perioada trebuie sa fie explicit prevazuta in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului ....

2. In cazul concedieriilor individuale, angajatorul nu are obligatia de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada in care primesc suplimentul de insertie MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, M-am intors la serviciu cand copilul avea 11 luni,acum are 14 luni. Beneficiez de supliment insertie pana cand copilul implineste 2 ani.Am fost ... (vezi toată discuția)
Desfiintare contract de munca dupa revenire din concediu de crestere si ingrijire copil 10 luni madyyy13 madyyy13 Buna ziua . M-am intors pe 3 ian 2013 din concediu de crestere si ingrijire copil 1 an, in care am stat 11 luni fara 3 zile si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concedierea mamelor ce revin la munca luizarusu luizarusu Buna seara!Vin si eu si ridic urmatoarea problema.Am optat pentru concediu de crestere a copilului de pana la 1 an si pe data de 17 august m-am intors la ... (vezi toată discuția)