avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE IN PERIOADA IN CARE PRIMESC SUPLIMENTUL DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE IN PERIOADA IN CARE PRIMESC SUPLIMENTUL DE INSERTIE

Buna ziua,

M-am intors la serviciu cand copilul avea 11 luni,acum are 14 luni. Beneficiez de supliment insertie pana cand copilul implineste 2 ani.Am fost mutata pe alt post foarte urat unde nimeni nu imi zice cum sa fac,nimeni nu explica nimic si am impresia ca vor sa ma faca sa imi dau demisia.Cat timp nu au voie sa ma concedieze? Unde ma pot adresa daca se intampla? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 26 Februarie 2016
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Prin urmare, potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data expirarii perioadei in care beneficiati de stimulent de insertie.

Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau CCM sa stabileasca o perioada mai mica.

Asadar, textul de lege nu prevede o durata minima pentru interzicerea concedierii.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in stimulent de insertie ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Se poate concedia o persoana aflata in stimulent de insertie? A fost in concediu crestere copil 1 an si-a reluat activitatea si acum primeste ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Interzicere concediere pe perioada platii stimulentului de insertie Dragos Dimitrescu Dragos Dimitrescu Buna ziua, Care este termenul pana la care o salariata care beneficiaza de plata stimulentului de insertie nu poate fi concediata? (vezi toată discuția)