Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesiune datorie societate in insolventa

Buna ziua

o societate impotriva careia s-a dispus deschiderea procedurii de insolventa, poate cesiona debitul pe care il inregistreaza fata de unul dintre creditorii sai, catre o alta societate, printr-un contract de cesiune de insolventa?
banuiesc ca de acest contract se va ocupa administratorul judiciar. am dreptate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:58, 6 Aprilie 2012

poate cesiona debitul pe care il inregistreaza fata de unul dintre creditorii sai, catre o alta societate, printr-un contract de cesiune de insolventa?

nu exista "contract de cesiune de insolventa"
poate cesiune de creanta ??
aveti dreptate. am gresit. dar ma refeream la cesiunea de datorie, nu de creanta.
Schimbarea persoanei subiectului pasiv al raportului juridic obligational nu se poate realiza pe calea directa a unei cesiuni de datorie fara a fi nevoie de consimtamantul creditorului acestei obligatii.
Prin urmare nu cred ca este in sarcina adm judiciar aceasta tranzactie
creditorul este societatea la care lucrez eu. noi suntem de acord cu aceasta cesiune de datorie, intrucat avem sanse sa ne recuperam creanta de la noul debitor. toate partile suntem de acord cu acest demers, insa nu stim daca aceasta masura nu se va considera o fraudare a intereselor celorlalti creditori.
insa nu stim daca aceasta masura nu se va considera o fraudare a intereselor celorlalti creditori.

Prin ce pot fi fraudati ceilalti creditori daca faceti o cerere de renuntare la creanta pe care o aveti impotriva debitorului ??

Riscul este tot al dvs si anume daca va veti primi bani de la celalalt debitor !!
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii fata de patrimoniul debitorului aflat in insolventa; atributii ale administratorului judiciar; aura calin aura calin Buna ziua, @ conform prev. art. 3 (pct. 13) din Legea 85/2006,\"creditorii chirografari sunt creditorii care nu au costituite garantii fata de ... (vezi toată discuția)
Cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale ginan ginan Stimati Domni, Am nevoie de un sfat inante de a contacta un avocat In ce consta problema mea ,am detinut un srl care a inregistrat pierderi la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)