avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela comuna

Am divortat de 1luna si jumatate si tot de atunci ne-am schimbat domiciliu ,eu si copilul minor care a trebuit sa schimbe si scoala.Avem custodie comuna dar inafara de programul de vizita tatal nu se implica in nici un fel in viata copilului,nici macar nu a ajuns sa vada unde e scoala copilului,din contra in una din vizite copilul a racit(nul acuz de asta)si nu sa interesat deloc daca ii e bine.Mai nou la ultima vizita a adus o <,,prietena> cu care tati a dormit ,iar cand pe copil la durut capu ia dat pastile dupa cum au considerat ei.Minorul are 8 ani.In ce consta aceasta tutela comuna si ce obligatii are tatal?
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 21:17, 8 Aprilie 2012
Se numeste „autoritate parinteasca” si este exercitata in comun de parinti. E destul de mult de scris asa ca va recomand sa citit asta: [ link extern ]
Mersi mult de raspuns dar acolo nu am inteles care sunt obligatiile lui ca tata si daca este normal comportamentul lui?
Obligatiile tatalui care nu are locuinta copilului se limiteaza la intretinerea copilului, in rest are drep de decizie si la relatii personale cu minorul
Aceasta tutela comuna inseamna ca si tatal trebuie sa se implice in cresterea si educarea minorului in egala masura ca si mama, sa contribuie in aceiasi masura ca si mama, in natura, cat si material. Daaca copilul v-a fost incredintat in situatia in care nu stia numarul pediatrului pentru a-l intreba ce sa ii dea copilului, ar fi trebuit sa va sune sa va intrebe referitor la acest aspect.

Tatal are drepturi si obligatii corelative. Adica are drept la vizita, la legaturi personale cu minorul si multe altele. Dar are si obligatia de a se interesa ce face el minorul pe la scoala, care este starea sanatatii copilului, cum se dezvolta, care sunt problemele sale. Acestea din urma sunt obligatii corelative, legate de drepturi. Toate acestea sunt cuprinse atat in Codul civil, cat si in Legea 272 referitor la protectia drepturilor copilului. Daca veti citi aceasta lege veti intelege ce ar trebui sa faca tatal.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare instanta prin care respinge intelegerea partilor Antoanela Geaman Antoanela Geaman De curand am intalnit o Sentinta prin care se respinge intelegerea partilor privitor la dreptul de vizitare al tatalui hotararea suna asa: [quot]Respinge ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)