avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitate

Sunt angajat intr-o institutie a statului intr-un post de conducere, dar nu sunt functionar public, detin o societate la care sunt administrator dar activitatea ii este suspendata de dinainte sa am functia pe care o detin in prezent , am si un PFA pe care nu are activitate. Exista vreo incompatibilitate in aceasta situatie?
Inainte sa fiu angajata aveam functia de administrator la o societate care avea activitate dar in momentul in care am fost pusa pe post am renuntat la aceasta functie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 16 Noiembrie 2020
Fiind personal contractual, nu sunteti supus regimului incompatibilitatilor. Totusi, exista o singura situatie in care, conform legii 161/2003, va pierdeti locul de munca: daca firma dvs. incheie vreun contract cu institutia in care lucrati.
Buna ziua,
Nu am un raspuns pt dvs, si eu sunt in cautarea unui raspuns si cred ca ma puteti ajuta.
Ati spus ca sunteti intr-un post de conducere si voiam sa va intreb daca aveti in subordine functionari publici sau doar personal contractual.
Multumesc,
@ tom_bog

Care este nelamurirea dvs.?
Buna ziua,
Intrebarea mea este:
Poate detine functie de conducere un angajat contractual intr-o institutie, unde sunt si functionari publici?
Art 539 din Codul administrativ spune ca un contractual poate detine functie de conducere, dar nu stiu daca poate avea in subordine functionari publici.

Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate avea in subordine si functionari publici .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate detine functie de conducere un angajat contractual intr-o ... tom_bog tom_bog Poate detine functie de conducere un angajat contractual intr-o institutie, unde sunt si functionari publici? Art 539 din Codul administrativ spune ca un ... (vezi toată discuția)
Exercitare activitate functionar public suspendat elena buta elena buta Buna ziua. m ocupat functia de contabil sef intr-o intitutie publica - primarie. In urma unor conflicte politice, fostul primar l-a reclamat pe actualul, a ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate cu functie publica ArdeleanDaniel ArdeleanDaniel Buna ziua! Incepand de saptamana viitoare o sa detin functia de inspector debutant in cadrul dep de asistenta sociala al unei primarii! Eu insa, la ora ... (vezi toată discuția)