avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate cu functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate cu functie publica

Buna ziua! Incepand de saptamana viitoare o sa detin functia de inspector debutant in cadrul dep de asistenta sociala al unei primarii! Eu insa, la ora actuala, fac practica in contabilitate la o firma din comuna noastra, insa nu sunt angajat(sunt licentiat in contabilitate). In caz ca o sa am contract de munca cu firma respectiva, o sa fie cele doua posturi incompatibile?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:34, 9 Martie 2017
De fapt functia se incadreaza la personal contractual, dupa cate vad. Insa intrebarea ramane!
Nu are nici o treaba una cu alta, va puteti desfasura activitatea ziua ca asistent social si noaptea ca si contabil, daca doriti; chiar daca erati functionar public, atata vreme cat firma la care lucrati nu are contract cu primaria pentru acelasi tip de servicii ca si cele pe care le prestati dvs in privat, nu aveti de ce sa va faceti griji (era problema daca dvs va angajati la primarie ca si contabil si erati si angajat al unei societati care presta servicii de contabilitate catre aceeasi primarie).
Buna seara. Am si eu o nelamurire legata de acest aspect, al incompatibilitatii cu functia publica. De curand m-am angajat ca si functionar public dar sunt de cativa ani si cenzor la o asociatie de proprietari. Am citit legea 161/2003 dar tot nu sunt lamurita cu acest aspect. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns in acest sens? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2017
emaio, utilizator
Potrivit dispozitiilor art. 94 din Legea nr. 161/2003, calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.
De asemenea, functionarul public nu poate detine alte functii si nu poate desfasura alte activitati, remuneratesau neremunerate, dupa cum urmeaza:
neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati la functionari publici rogilg1 rogilg1 am urmatoarea dilema: Fac parte din consiliul de administratie a unei societati si urmeaza sa dau examen pentru un post de sef serviciu taxe si impozite din ... (vezi toată discuția)
Functionar public Paula78 Paula78 Buna ziua, As avea o intrebare....pt a ma angaja ca functionar public-psiholog sunt obligata sa ma inscriu in copsi? Sa am drept de libera practica? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi asociat la un srl? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, Este posibil ca un functionar public sa fie si asociat la un srl? (vezi toată discuția)