avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii adeverinta medicala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

adeverinta medicala

Eu pana acum am eliberat adeverinte pt medic cu zilele de cm in ultimele 12 luni, inclusiv cu zilele cm urgenta medico chirurgicala si boli infectocontagioase. Am inteles ca nu este corect pt ca conf. art.3 lit b OG 158/2005 "sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa nr. de zile de concediu de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni,cu exceptia urgentelor medico-chirurgicale si a bolilor infectocontagioase din grupa A"
Am procedat bine sau nu. Persoana respectiva m-a bagat in ceata cu acest articol. Eu inteleg ca nu este necesara prezentarea edeverintei in cazul in care exista urgente medico chirurgicale sau boli infectocontagioase (la fel cum nu este obligatoriu stagiul minim de 22 de zile in cazul acestor situatii) Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva, cat mai urgent posibil, multumesc!!!!!:">:">#-o
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 15:23, 10 Aprilie 2012
Practic ar fi sa eliberati adeverintele medicale cu zilele de concediu medical in ultimele 12 luni , mentionand si codul de indemnizatie (expl: 01, 06 - urgenta medico-chirurgicala, 09 - ingrijire copil...etc), deoarece, in functie de incapacitatea temporara, salariatul beneficiaza de un anumit numar de zile de concediu medical. Astfel, pentru concediul de ingrijire copil bolnav (cod 09), de exemplu, se acorda 45 zile de concediu medical, iar medicul prescriptor, pe baza adeverintei stie daca este competent sa mai acorde concediu medical, ori sarcina incumba medicului specialist, pentru un numar de peste 45 de zile de concediu medical acordate salariatului in ultimele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model adeverinta medicala eliberata de angajator manug manug buna ziua.am o nelamurire.am eliberat o adeverinta medicala pe care o eliberez de 2 ani si ma suna medicul de familie sa-mi spuna ca s-a modificat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical AlinaMaxim AlinaMaxim Am si eu o intrebare referitorla ordonanta 36/14/04/2010la art.3.1\" Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,persoanele ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu nr. de zile de incapacitate de munca in ultimele 12 luni SimonescuC SimonescuC Am o intrebare si va solicit sprijinul pentru aceasta: In temeiul OUG 158/2005 cu modificari si completari, respectiv art. 3 indice 1 litera \\\\\\"b\\\\\\" ... (vezi toată discuția)