avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim perioada determinata

Bună ziua,
Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, începând cu data de 30.12.2011 până la data de 29.06.2012 (încă 6 luni). Prelungirea am făcut-o prin act adiţional. Vă întreb: de căte ori îl mai pot prelungii? Pot face prelugirea contractului de căte ori doresc, astfel încât să mă limitez la cele 36 de luni sau nu pot face mai mult de două prelungiri consecutive, chiar dacă nu ajung la cele 36 de luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 11 Aprilie 2012
art 82 cod muncii Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.
deci mai puteti inceia max 1 cIM cu durata determinata....dau ii faceti o intrerupere mai mare de 3 luni
Puteti face mai multe prelungiri inauntrul termenului de 36 de luni , conform art.82 alin.3 C.mun.
Codul muncii nu mai limiteaza numarul de prelungiri inauntrul termenului maxim al duratei unui c.i.m. pe durata determinata.

art.82 (3) C.mun.: Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Vă mulţumesc, deci îl pot prelungi de câte ori doresc, pe orice perioadă, dar să nu depăşesc cele 36 de luni. Am înţeles bine?
Mii de mulţumiri şi Paşte fericit.
Da, ati inteles destul de bine ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim peroada determinata romservinvest romservinvest Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: incepand cu data de 29.04.2011 am incheiat un cim pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Marian325 Marian325 Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ... (vezi toată discuția)