avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am locuit impreuna cu parintii si bunicii intr-o casa. Tatal meu avea 2 frati si 2 surori. La moartea bunicilor s-a intocmit un certificat de mostenire. Deoarece la acea data certificatul de proprietate pe pamant inca nu era eliberat, pentru ca si fratii sa poata intra in posesia unei parti din pamant, in certificatul de mostenire apare ca tatal meu detine 1/3 din casa iar alti doi frati(surorile au renuntat la mostenire pentru ca ele nu aveau de primit pamant) cate 1/3. Mentionez ca in mod normal fratii erau de acord ca toata casa sa ramana tatalui meu deoarece ei primisera cate o casa de la parinti dar legea nu permitea o altfel de solutionare. Intre timp tata a decedat si la fel si unul dintre frati. Am facut demersurile necesare mostenirii si in noul certificat de mostenire dupa tata apare ca eu si mama mostenim fiecare catre 1/6 din casa. Mostenitorii unchiului decedat nu au facut mostenire dupa tatal lor. Celalat unchi traieste inca.
Cum pot rezolva situatia, adica atat unchiul care traieste cat si mostenitorii celui decedat(sunt doi frati plus mama lor) sunt de acord sa renunte la partea lor de casa?! Cei doi frati si mama lor nu ar dori sa isi faca succesiunea dupa tatal lor. Se poate rezolva printr-o declaratie la notar fara proces in justitie?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 16:47, 11 Aprilie 2012
Cu toate documentele justificative prin care se atesta ca sunteti mostenitori legali, adresati-va cu incredere unui notar care are competenta teritoriala acolo unde a avut utimul domiciliu bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)