avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune

Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au renuntat toti la casa parinteasca in favoarea unuia ,,,paminturile restul au ramas asa ,,adica 50 de hectare ,,nu s-a facut sucesiune pe nici un pamint ,,,2 dintre ei am semnat la notariat ca renunta la paminturi tot pentru acela care are casa parinteasca ,,deci a mai ramas 2 care nu a facut nimic pina in prezent ,,unul dintre ei este tatal meu care este decedat de un an ,,noi suntem 4 frati ,,cum facem acum sa facem sucesiunea dupa tata ,,,deci nu s-a facut nimic inca si nici copii bunicilor nu au facut sucesiune ,,,incerc sa fac eu toata cacealmaua asta ,,cum trebuie sa o fac ,,,o singura sucesiune imartita in 4 si 4 titluri de proprietate ...dar daca nu mai pot face nimic ca nu s-a facut nimic de atita vreme as putea avea probleme cu copilul ramas in casa parinteasca sa zica ca tatal meu a renuntat la mostenire ?,,,sau o pot recupera intrun fel sau altul ,,cum are trebuie procedat corect ,,,,sau daca eu vreau sa fac pe dreptul meu titlui de proprietar credeti ca as putea fara frati mei?,,,,va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 07:27, 19 August 2011
Procedura succesorala este imprescriptibila dar termenul de acceptare a mostenirii nu este.

Renuntarea se face pe toata mostenirea nu numai pe o parte a mostenirii.

Prima data va trebui sa dezbateti succesiunea dupa tata si apoi in calitate de mostenitori reprezentanti sa dezbateti succesiunea si dupa bunici.

Avand in vedere ca din cei 5 copii ai bunicilor, 2 au renuntat inseamna ca mostenirea se imparte la 3.

n cazul in care tatal nu a acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la decesul bunicilor fratele care a ramas in casa ar putea sa conteste calitatea de mostenitor al tatalui dvs. si sa il declare strain de succesiune. Daca unchiul ramas in casa nu ii contesta in instanta calitatea veti putea sa dezbateti succesiunea fara probleme.

Mostenirea se va imparti in 3. Treimea tatalui dvs se va imparti in 4, adica cate 1/4 la fiecare copil. Terenurile noi se vor aduga la certificatul de mostenitor al fiecruia. Nu ati mentionat daca sotia tatalui traieste.

Pentru inceput mergeti la un notar din localitatea de domiciliu al bunicilor si dezbateti succesiune, notarul ii va cita pe frati tatalui ramasi in viata ori pe descendentii lor.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Buna ziua am inteles ca cel care a ramas in casa poate declara ca s-a renuntat la mostenirea bunicilor ,,deci tata nu a facut nimic in 6 luni adica toti ,,posibil cel din casa sa faca acte de proprietate peste tot si sa nu putem face nimic sau trebuia anuntati toti mostenitori ?,,credeti ca daca acela a facut peste tot pamintul mai putem face ceva ?am inteles ca dupa ce a renuntat la casa toti copii a facut acte pe numele unui vecin daca cumva moare el mosteneste tot ,,,inca nu am ajuns la tara sa vad ca cel din casa nu crede ca cineva o sa ii i-a vrodata sau sa vina sa vrea ceva acum mai ales ca si tatal meu a murit are un an si noi nu am stiut inca nu am dezbatut sucesiunea nici unu ,,mutumesc
da mama mea traieste dar este despatita de 15 ani la succesiunea tatalui are dreptul dupa cum stiu numai ce au facut ei pe timpul vieti ,,,are si la tara pe terenuri sau numai casa ,,mentionez ca casa este in bucuresti ,,dupa tata iar dupa parinti este la tara ,,eu ma refer sa nu am probleme si copilul care a ramas in casa bunicilor sa fi facut toate actele precum tatal meu nu a venit sa imparta mostenirea ,,credeti ca este posibil si inca un frate nu stie nimic de aceasta partare ,,deoarece am primit niste bani acasa precum s-a vindut un loc acolo fara sa cheme pe nimeni la mostenire sau succesiune ,,
Speta dvs. este destul de complicata asa ca va recomand sa consultati un avocat specializat in succesiuni.

In privinta mostenirii tatalui, daca tata era inca casatorit sotia are dreptul la 1/4 din mostenire.

Unchiul nu poate vinde nimic fara a avea in prealabil un Certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua inca o intrebare daca nu sunt prea indiscreta ,,,tatal meu este mostenitorul unor paminturi de la parinti ,,cu inca 6 frati ,,el cit a fost in viata ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)