avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot pati din punct de vedere legal ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot pati din punct de vedere legal ?

Sotia mea tocmai a comis un adulter si am prins-o.Ce pot pati daca eu acum ii tai toate hainele si toate incaltamintele?....sau sa le arunc la gunoi.Toate sunt cumparate pe banii mei...unele le pot dovedi altele nu.Stiu ca pare o actiune tampita dar acum mai sunt si provocat de amantul ei si de ea.Ea face tot posibilul sa ma provoace s-o lovesc dar nu cad in plasa ei.Mentionez ca deocamdata locuim impreuna....cand pleaca la amant vreau sa-i fac surpriza asta.Saptamana viitoare oricum bag divort.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 00:37, 14 Aprilie 2012
Nu ar fi indicat sa ii distrugeti hainele, sunt proprietatea ei, chiar daca dvs. le-ati platit.
Fara sa va supar....intreb doar ce pot pati nu ce este indicat.Multumesc !!!
Daca doreste va poate face plangere pentru distrugere sau sa va cheme in instanta civila pentru despagubiri si tot dvs. sunteti bun de plata.

Cel mai bun raspuns la infidelitatea sotiei este divortul.
Aici scrie ce puteti pati- articol din codul penal :"Distrugerea
* Art. 217. - Distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebunitare a unui bun apartinand altuia sau impiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 ani sau cu amenda.
In cazul in care bunul are valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de inalta tensiune, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 10 ani.
Daca distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispozitiile prevazute in alin. 2, 3 si 4 se aplica chiar daca bunul apartine faptuitorului.
Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala pentru fapta prevazuta la alin. 1 se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la politie lilianaG lilianaG trebuie sa fac o reclamatie inpotriva unui vecin ptr incalcarea proprietatii(cred:\">~~acesta a distrus cativa pilonipe care urma sa fie montata poarta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)