avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Masura 141 - contibutii sanatate si casa de pensii
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Masura 141 - contibutii sanatate si casa de pensii

Buna ziua ! Cei care au accesat Masura 141 sunt obligati sa plateasca contributiile pentru sanatate si casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 20:50, 19 Martie 2013
Accesarea finantari europene nu adauga nici modifica legislatia specifica la locul de munca, asigurari sociale, medicina laboral sau igiene si siguranta. Daca conform acestor norme sunteti obligati la contributiile sociale, ca orice cetatean, asa trebuie sa-l platesc. Fonduri primite nu sunt destinate la plata acestora cheltuielilor, deoarece plata impozite si contributii sunt de obicei calculate ca cost operativ a derulari proiectelor si diminuieze profitul brut.
Si ce sa inteleg pana la urma? Se plateste sau nu? Eu deja am primit deja un plic de la Casa de Asigurari, in care se precizeaza suma de plata.
Va supuneti platilor asigurarilor sociale catre bugetul general consolidat conform codului fiscal.
[codul fiscal zice ca nu sânt venituri impozabile, cei de la ANAF nu prea citesc Codul Fiscal şi emit decizii pe bandă rulantă.

ART. 72 Venituri neimpozabile

(1) Nu sunt venituri impozabile veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

(2) Veniturile definite la art. 71 alin. (1) sunt venituri neimpozabile în limitele stabilite potrivit tabelului următor:

nu pot sa redau tabelul care urmează dar puteti accesa Codul fiscal şi vedeţi unde va incadrati.

ART. 71 Definirea veniturilor

(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute, individual sau într-o formă de asociere, din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;

b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;

c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

(2) Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.

(3) Veniturile din silvicultură şi piscicultură se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

(4) Veniturile obţinute din valorificarea produselor prevăzute la alin. (1) în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

(5) Veniturile definite la alin. (1) pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.


@monicaemiliapop raspundeti unei intrebari de cu 1 an in urma, codul fiscal 2012 nu este acelasi cu codul fiscal 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din activitati agricole mariana_en mariana_en O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit? Domeniul ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei cantitati de masa lemnoasa exploatata legal impozabila sau nu ? Moraru9 Moraru9 Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana fizica posesesoare de teren agricol (pasune, faneata ) trebuie sa platesca impozit dupa vanzarea unei ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 8/23.01.2013 sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti dacao persoana fizica care comercializeaza masa lemnoasa de pe pasunea proprie(nu din fondul forestier) plateste 16% ... (vezi toată discuția)