avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzarea unei cantitati de masa lemnoasa exploatata ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzarea unei cantitati de masa lemnoasa exploatata legal impozabila sau nu ?

Buna ziua,
as dori sa stiu daca o persoana fizica posesesoare de teren agricol (pasune, faneata ) trebuie sa platesca impozit dupa vanzarea unei cantitati de masa lemnoasa exploatata legal ( marcate de ocolul silvic, cu acte in regula ) si vandute altor persoane sau unei societati ?

- De asemenea as dori sa stiu daca o persoana posesoare de teren agricol trebuie sa plateasca vreo taxa sau impozit dupa valorificarea productiei de cartofi si de fan ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:08, 21 August 2015
Din codul fiscal ART. 71 Definirea veniturilor
(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:
a) cultivarea produselor agricole vegetale;
b) exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea;
c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
(2) Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.
(3) Veniturile din silvicultură şi piscicultură se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 48, contribuabilii având obligaţia de a completa Registrul de evidenţă fiscală. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate. Pentru veniturile din silvicultură calificate drept venituri din alte surse se aplică prevederile cap. IX.

ART. 72 Venituri neimpozabile
(1) Nu sunt venituri impozabile veniturile realizate de persoanele fizice/membrii asocierilor fără personalitate juridică din valorificarea în stare naturală a următoarelor:
a) produse culese din flora sălbatică, exclusiv masa lemnoasă. În cazul masei lemnoase sunt venituri neimpozabile numai veniturile realizate din exploatarea şi valorificarea acesteia în volum de maximum 20 mc/an din pădurile pe care contribuabilii le au în proprietate;

Pentru detalii cititi in continuare in codul fiscal.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns si in continuare daca sunteti amabil la cat se ridica impozitul in procente din valoare ?

Va multumesc anticipat.
Impozit pe venit 16% si contributie la sanatate 5,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 8/23.01.2013 sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti dacao persoana fizica care comercializeaza masa lemnoasa de pe pasunea proprie(nu din fondul forestier) plateste 16% ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din activitati agricole mariana_en mariana_en O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit? Domeniul ... (vezi toată discuția)
Masura 141 - contibutii sanatate si casa de pensii annneess annneess Buna ziua ! Cei care au accesat Masura 141 sunt obligati sa plateasca contributiile pentru sanatate si casa de pensii? (vezi toată discuția)