avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actiune intemeiata pe OG 119/2007
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actiune intemeiata pe OG 119/2007

cateva intrebari directe>
1. este admisibila o actiune pentru penalizari de intarziere _(intemeiata pe og 119/2007) in conditiile in care factura a fost achitata (cu intarziere ,este adevarat,dar relatia comerciala a continuat cu emiterea altor facturi in lunile urmatoare fara a se emite si facturi pentru penalizari de iantarziere....,prin urmare eu consider ca nici macar nu ar fi certa aceasta creanta....daca creditorul nu m-a anuntat ca am de palta penalizari...eu cum sa le platesc...ba mai mult imi emite noi facturi pe alte comenzi

2. in cat timp se prescrie dreptul la actiune intemeiat pe og 119/2007....adica dupa perioada de gratie prevazuta in contract, calculez 3 ani???
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:15, 17 Aprilie 2012
1. In cazul in care calculul penalitatilor de intarziere nu a fost prevazut in contract sau, desi au fost prevazute, acestea nu au fost facturate, nu putem vorbi despre o creanta certa, lichida si
exigibila, si ca urmare, o actiune intemeiata pe Og 119/2007 nu ar fi admisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura oug 119/2007, fara contract anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate A livreaza marfa catre o alta societate B. Ulterior, societatea B nu isi mai achita datoriile. Pentru a rezolva litigiul pe cale ... (vezi toată discuția)
Penalitati factura? stelutamonica stelutamonica Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: am contract cu o firma careia i-am executat o lucrare, unde se precizeaza ca plata se va face in maxim 15zile de la ... (vezi toată discuția)
Oug 119 sau og 5? AvFM AvFM Buna seara! Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri. Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)