avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare silita prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare silita prin poprire

Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata de instanta.
Mi s-a indisponibilizat de catre banca si suma integrala precizata in adresa de infiintare a popririi emisa de executor.

In conditiile in care aceasta suma va ramane indisponibilizata in contul meu, data fiind suspendarea, pana la solutionarea contestatiei la executare, de-acum inainte pot dispune de sumele din contul care exced sumei poprite? Poate executorul sa-mi elibereze vreo adresa in acest sens in baza careia banca sa-mi dea voie sa dispun de banii din cont? Subliniez inca o data ca suma poprita va ramane blocata si ca vreau sa dispun de suma in plus aflata in contul meu. Este posibil?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 77EXE , utilizator 12:14, 11 Decembrie 2008
Suspnedare executarii silite are ca obiect sistarea temporara a oricarei activitati de urmarire. Pe timpul suspendarii nu se mai poate indeplini niciun act de urmarire silita. Actele incheiate anterior suspendarii isi pastreaza in principiu valabilitatea. Procedura se va relua dupa incetarea cauzei care a determinat suspendarea executarii silite
In privinta cautiunii si a sumei indisponibilizate (inainte de suspendare) aceste sume nu stau in contul dvs ci intr-un cont special, la dispozitia executorului judecatoresc. Altfel spus contul dvs se poate folosi trebuie insa sa aveti Hotararea de suspendare legalizata sil o adresa de la executor pentru a putea debloca, contul si a efectua operatiuni.
Da, se poate. Executorul poate face o adresa catre banca in sensul celor sustinute de tine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata ... (vezi toată discuția)
Executare silita, suspendare - obligatia tertului poprit gh3gh1 gh3gh1 Unitatea a primit o poprire pe salariul unui angajat. Executorul a hotarat: .... sanu faceti nicio plata care ar diminua .... pana la achitarea integrala a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)