avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrare facturi in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrare facturi in contabilitate

Buna ziua, am control de la Politia Economica si de la Garda Financiara, si imi cer actele din 2008-2011 si eu nu le-am depus in contabilitate deoarece eram la inceput si nu stiam cum trebuie procedat. Cei de la economic au fost al toate primariile sa ridice actele mele. Acum circa 6 luni a mai venit cineva de la economic si tot pe aceeasi chestie, mi-a ridicat doar un contract si atat, si acum imi cer si 2008-2011. E cumva vre-o chestie penala sau se poate lasa cu arestare? Va rog sa imi spuneti ca de 3 zile numai pot sa dorm de teama.



Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
ginmarstar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:26, 8 Februarie 2013
Probabil control tematic. Ati gresit foarte mult relativ la evidenta contabila dar in aceste cazuri se lasa numai cu amenda in nici-un caz cu arestare. Arestarea apare numai in cazuri clare de evaziune fiscala si nici atunci intotdeauna.
In conformitate cu prevederile art. 43 din legea nr. 82 din 1991 - legea contabilitatii "efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte, precum şi omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi de pasiv ce se reflectă în bilanţ, constituie infracţiunea de fals intelectual şi se pedepseşte conform legii".
Va multumesc, dar nu a fost cu rea intentie, a fost nestiinta. Stiu ca domnia si prostia se plateste. Aveam 18 ani la vremea aia si nu stiam eu cum e cu facturi, tva s.a.m.d. Daca este cazul platesc T.V.A-ul si tot ce trebuie, nu am avut niciodata intentia de a falsifica sau ceva de genu.


Va multumesc
Ptr. Dn. George: Deci ar trebuii sa stau linistit sau sa imi fac probleme cum zice dnul Lucian Huzum.?
Probleme exista intr-adevar dar cum dvs. sunteti om cinstit si le veti demonstra asta oamenilor legii se va lasa doar cu amenzi.

Alte discuții în legătură

Este evaziune fiscala? Nina1 Nina1 Buna ziua, In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? ccip ccip Buna, am o intrebare si as avea nevoie de un raspuns si o indrumare/recomandare - casa de avocatura. - In anul 2008, am ridicat din firma 210.000RON. Pe op ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala Alex1118 Alex1118 Buna ziua, am si eu o intrebare, de cca 3 ani ma tot cheama pe la ANAF pe la pol economică ptr o evaziune fiscală de 1.5 miliarde vechi. M-am judecat cu ANAF ... (vezi toată discuția)