avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administratorul special
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administratorul special

Buna ziua,

Poate o persoana sa fie in acelasi timp angajata cu CIM la o firma intr-o functie de conducere si administrator judiciar la aceeasi firma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 4 Decembrie 2012
Da, poate sa cumuleze aceste functii la aceeasi societate ...
Si se poate ea angaja si la o alta firma cu CIM norma intreaga?
Multumesc
Art. 35 C.mun.:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de munca, indiferent de tipul lor. sau de durata timpului de munca.
@dijmarescu a scris:
"Poate o persoana sa fie in acelasi timp angajata cu CIM la o firma intr-o functie de conducere si administrator judiciar la aceeasi firma?"


OUG nr. 86 din 2006 prevede in cuprinsul art. 28 alin. 1 ca exercitarea profesiei de practician in insolventa este incompatibila cu a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii si b) ocupatiile care lezeaza independenta profesiei.
Conform art. 2 al aceluiasi act normativ, administratorul judiciar este practicianul in insolventa compatibil, autorizat in conditiile legii, desemnat sa exercite atributiile prevazute de lege sau stabilite de instanta de judecata, in procedura insolventei, in perioada de observatie si pe durata procedurii de reorganizare.
In conditiile in care administratorul judiciar intocmeste un raport cu cauzele care au generat aparitia starii de insolventa (art. 59 legea nr. 85/2006), poate denunta contracte incheiate de societatea aflata in insolventa (art. 92 legea nr. 85/2006), intocmeste un raport in care sunt identificate persoanele carora le-ar fi imputate apartia starii de insolventa a debitorului (art. 138 legea nr. 85/2006), si totusi el este si salariat intr-o functie de conducere a societatii aflate in procedura, este un caz vadit de incompatibilitate.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
@ dijmarescu

situatiile in care este incompatibila o persoana sau in care nu poate fi desemnata ca admin judiciar sunt prevazute la art. 26-28 din OUG 86/2006 priv organizarea practicienilor in insolventa.
"Nu poate fi numit? în calitate de practician în insolvenţ? la o persoan? juridic? persoana care a deţinut calitatea de administrator, asociat, acţionar, director sau membru în consiliul de administraţie ori alte funcţii sau poziţii similare la acea persoan? juridic?."(art 28 al 3).
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Administrator special in instanta Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti, in ce fel de procese poate sa reprezinte administratorul special debitoarea pentru care a fost deja numit administrator judiciar? (vezi toată discuția)
Avocat stagiar incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in reorganizare judiciara? silvian85 silvian85 Buna ziua ! Stie cineva daca avocatul stagiar este incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in insolventa respectiv ... (vezi toată discuția)
Administrator aura_1 aura_1 buna ziua zilele trecute, cineva mi-a propus sa fiu administrator special, al firmei sale ( in firma sunt 2 asociati), care este in insolventa intrebarea mea ... (vezi toată discuția)