avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am acte proprietate teren vreau sa fac gard , am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am acte proprietate teren vreau sa fac gard , am platit masuratori vec inu zice ca nu e masurat bine

Am acte proprietate teren vreau sa fac gard , am platit masuratori autorizati de la primarie etc, vecinu zice ca nu e masurat bine..Unde pot sa ma adresez La cine sa apelez ce trebuie sa fac in continuare ...Eu am platit sa vina sa masoare de la primarie am facut proces verbal ( procesul verbal nu a fost semnat de vecin ca lipsea , vecinu este cineva din familie )
Nu vreau sa am probleme cu nimeni vecinul asta al meu a modificat casa etc fara nici o autorizatie eu am acte de proprietate si vreau sa am gard ca toata lumea ...
Cel mai recent răspuns: Laurentiu-Claudiu , utilizator 11:06, 1 Mai 2012
pai vecinu in ce baza zice ce zice? are dovada?
dupa parerea mea, din cele expuse de dumneavoastra,ridicarea topo trebuia sa se finalizeze cu un plan pe care sa fie reprezentate coordonatele terenului dumneavastra si care sa stea la baza dreptului dumneavoastra de proprietate.
de asemenea, intrucat aveti drept de proprietate, rezultat din actele care le detineti
pentru executia gardului trebuie sa respectati prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si primul pas consta in a va adresa primariei cu o cerere - model in Ordinul 839/ 2009- pentru emiterea Certificatului de urbanism.Pasii urmatori decurg din cele stipulate in Certificat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
cotelino, utilizator
Are un act de cadastru banuiesc ceva tras la xerox fara stampila fara nimic la aratat odata in fuga, sa nu vad eu ce si cum dar in mare din ce imi aduc aminte cam pe acolo este ...eu am inceput acum vreo 2 ani contructia unei case care cu chiu cu vai pe criza asta si cu toate firmele astea de constructii care mai de care mai dubioase anul asta sper sa o finalizez pe afara , Bine si sa o dau ca terminata la primarie .... Terenul l-am cumparat de la tatal meu acum 5 ani cu act vanzare cumparare , terenul provine dintro succesiune etc ....Nu am pus gard atunci intre proprietati ca am zis fiind in familie asta e ,in plus am gandit ca poate asa hotii vazand ca nu este gard nu mai intra la furat..Acum la finalizare avand toate actele in regula autorizatie de constructie cadastru toate actele astea care raportanduse la posibilitatile mele financiare au costat avere arhitectul a chemat o firma autorizata care a venit cu niste antene etc punand pari raportanduse la pozitia gps etc ... Pari au fost de lemn un milion parul + tva plus taxe etc totul in regula cu proces verbal..vecinul acum a spus ca nu recunoaste nici un par etc ... cam asta este situatia ...
Întrebare-dacă vine vecinul şi vă zice că tot terenul d-voastră este de fapt al lui, d-voastră o să-l credeţi ?
În primul rând, aveţi terenul întabulat ? Aveţi o schiţă cadastrală a respectivului teren , schiţă vizată de OCPI? Orice proprietar are dreptul ;i chiar obligaţia de aşi îngrădi proprietatea. Dacă vă veţi face gardul acolo unde va pus semnele de hotar (căci asta înseamnă respectivii pari) nu aveţi probleme. Avertizaţi-l că distrugerea sau mutarea semnelor de hotar se consideră infracţiune. Dacă nu-i convine şi se crede nedreptăţit , va putea introduve o acţiune în grăniţuire şi revendicare, acţiune în care prin instanţă se va stabili, conform actelor de proprietate, linia gardului şi suprafeţele fiecăruia. Până atunci, orice altceva înseamnă tulburare de posesie din partea lui. Faceţi-vă gard!!!!!!!!!
Banuiesc ca pot sa ma apuc sa fac un gard , Dar daca atunci cand ma apuc sa fac gard vecinul vine si imi spune ... Bha tiam zis sa te duci Dreaq cu gardul tau si pac mai imi da si una dupa ceafa asa, ca ai sunt simpatic ca sa evit acest lucru si orice altercatie unde ar trebui sa ma adresez exista anumite persoane, institutii la care sa apelez sa fie de fata in momentul in care se monteaza gardul
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
Laurentiu-Claudiu, utilizator
Nu exista asemenea "persoane, institutii la care sa apelati sa fie de fata in momentul in care se monteaza gardul" ... dar, daca tot banuiti ca exista o asemnea "simpatie" din partea vecinului, si nu doriti ca sa faceti cunostinta cu aceasta "simpatie" , puteti sa deschideti o actiune in instanta (actiune in granituire se numeste), prin care il chemati pe simpaticul vecin, in calitate de parat, solicitati efectuarea unei expertize pentru stabilirea exacta a granitelor terenurilor invecinate si asa rezolvati problema: o sa va puteti pune linistit gardul si o sa dispara si "simpatia" vecinului fata de dvs.

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Acte dosar granituire TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: vecinul m-a dat in judecata pentru granituire, a castigat procesul si intentionez sa fac apel pentru mai multe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)