avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea raportului de serviciu pentru participarea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea raportului de serviciu pentru participarea la campania electorala

Potrivit prevederilor art. 97, alin. 2, litera a) din Legea nr. 161 din 2003, raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales. Va rog sa-mi indicati, cum se intelege prevederea legala de mai sus, mai precis incepand cu ziua ulterioara alegerilor suspendarea inceteaza sau suspendarea dureaza pana dupa terminarea zilei ulterioare alegerilor?
Un caz concret este al unui functionar public, care va candida la alegerile locale din 10 iunie 2012. In acest caz, pana cand dureaza suspendarea raportului de serviciu, pana in 11 iunie 2012 sau pana in 12 iunie 2012? Exista vreo ratiune pentru care suspendarea ar trebui sa dureze pana in 12 iunie 2012? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:35, 2 Mai 2012
nu, suspendarea va fi pana in data de 11 iunie 2012, iar fp se va intoarce la job, din data de 12 iunie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
Candidatura la functia de primar a unui functionar public de executie scubi scubi Exista un articol de lege care spune ca un functionar public de executie, ca sa poatã candida la functia de primar trebuie sa se suspende din functie ... (vezi toată discuția)