avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... o zi frumoasa sa aveti !
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

o zi frumoasa sa aveti !

lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de primar, apartenenta la un partid politic nu cred ca e incompatibilitate , dar ca sa candidez de primar trebuie sa ma suspend?sau ulterior daca castig in termen de 10 zile ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:14, 8 Mai 2015
Art. 97.din Legea nr. 161/2003:
(1) Funcționarul public poate candida pentru o funcție eligibilă sau poate fi numit într-o funcție de demnitate publică.
(2) Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă:
a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales;
b) până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de demnitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit.
Art. 98. - (1) Funcționarii publici pot fi membri ai partidelor politice legal constituite.
(2) Funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic.
(3) Funcționarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria înalților funcționari publici nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sancțiunea destituirii din funcția publică.
Dispozițiile art. 95, alin. (1), lit. d) și alin. (3) din Legea nr. 188/1999:„ Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii […] pentru participare la campania electorală; Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea […]”.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public poate candida pentru un post de consilier local ? ContSters112256 ContSters112256 [u][b] Functionarul public este obligat sa isi inceteze raportul de actiitate inainte de alegeri ? Sau poate sa isi inceteze raportul de activitate doar in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lisav lisav Buna ziua, Daca un consilier local la primarie de comuna (membru al unui partid politic), este si functionar public in cadrul unei institutii din judet, se ... (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)