avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... declaratie notariala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

declaratie notariala

Buna seara ma numesc Anca am o fetita de 10 care akum este in rom eu sunt in Italia cu actualul sot , tatal biologic este akum in rom pt cateva zile, cu tatal copilului nu am fost casatorita legal dar copilul poarta prenumele tatalui intrebarea mea este ce acte imi trebuiesc pt a aduce copilul in Italia? Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ankathebest , utilizator 00:41, 4 Mai 2012
Fetita poarta numele tatalui, nu prenumele ca doar n-o cheama Ion.
Cu cine va veni copilul in Italia ? Daca va duceti dvs s-o luati, aveti nevoie de acordul tatalui dat in fata notarului pt a-i face copilului pasaport si pt a iesi cu fetita din tara. In acel acord se trece persoana care va insoti copilul cu toate datele, fetita cu toate datele, destinatia, perioada in care fata va calatori.
Daca alta persoana va insoti copilul are nevoie si de acordul dvs si de cazier judiciar.
Daca vreti sa va stabiliti cu fetita in Italia, va va da acordul si pt schimbarea domiciliului. Intrebati si in Italia de ce acte aveti nevoie pt ca fetita sa ramana in Italia.

Pt ca nu aveti o hotarare judecatoreasca care sa ateste ca va exercitati singura autoritatea parinteasca, veti avea nevoie mereu de acordul tatalui de cate ori fetita va iesi din Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
gi-jane2, moderator
a fost o gresealea cu( prenumele ) Eu vreau sa aduc fetita in italia nu vine altcineva cu fetita vroiam sa stiu daca este nevoie si de certificatul de casatorie al meu pt ca in certificatul de nastere al fetitei la rubrica "mama" sunt trecuta cu numele de domnisoara iar akum port numele sotului cu tatal fetitei nu am fost casatorita legal. va multumesc
Da, veti avea nevoie si de certificat
Dar acum am o problema f f f grava ca nu mai am certificatul de casatorie se poate cu certificatul meu de nastere? ajutati-ma va rog Va multumesc
Akum pot aduce fetita cu mine in Italia in sfarsit am si eu aceasta procura am asteptat de 6 ani acest moment .Va multumesc pt tot sprijinul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum schimb numele de familie al copilului? OanaAlessia OanaAlessia Buna seara Am o fetița de 5 ani născuta in Italia si poarta numele tatălui pe care nu îl vede de doi ani, si care suna când își aduce aminte.Anul ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere Daniela  Vlad Daniela Vlad Buna ziua, Am si eu o intrebare...Este posibil ca la 3 ani de la nasterea unui copil, pe certificatul de nastere sa mai fie introdus inca un nume de ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drept liana32 liana32 cum as putea sa decad tatal fetitei dinn dreptul tatei (vezi toată discuția)