avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum schimb numele de familie al copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum schimb numele de familie al copilului?

Buna seara
Am o fetița de 5 ani născuta in Italia si poarta numele tatălui pe care nu îl vede de doi ani, si care suna când își aduce aminte.Anul viitor m-a mărit iar viitorul soț vrea sa o adopte si sa o treacă pe numele lui dar mu știu cum sa fac mai ales pentru ca eu nu am venit niciodată cu fata in România de frica ca nu m-a pot întoarce cu ea neavând semnătura de la fostul. Știți cumva ce trebuie sa fac?
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:24, 7 Noiembrie 2016
Fetita are acte Romanesti ? Tatal e roman ?
Dvs nu vreti numai sa ii schimbati numele, ci ca sotul dvs sa il adopte, ceea ce nu se poate decat cu acordul tatalui biologic.
Ati fost casatorita cu acesta ?

Nu mai aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi din Romania spre Italia daca faceti dovada ca minorul are domiciliul sau resedinta in Italia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Copilul nu are acte românești iar rezidenta o are in Italia si cu fostul nu am fost căsătorită .
Nu reușesc sa dau de el , iar ultima data când am vorbit cu el mi-a cerut bani pentru o semnătura .

Fără acordul scris(autentificat) al tatălui natural, copilul nu poate fi adoptat.
Dacă ii dați niște bani și afla ca nu va datora pensie, o sa fie de acord.
Dvs unde veti dori sa locuiti dupa casatorie de ex ?
Copilul are pasaport italian sau ce acte are ?
Pt adoptie ar trebui sa va mai ganditi, adoptia trebuie facuta in interesul copilului, intai sa va casatoriti si vedeti in timp care va fi relatia celor 2.

Alte discuții în legătură

Schimbarea de nume a unui copil constandachemadalina constandachemadalina dintr-o relatie de concubinaj a rezultat fetita mea,acum in varsta de 2 ani si 1 luna.cand aceasta avea 8 luni cand m-am despartit de acesta si am intentat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Infierea unui copil ContSters328157 ContSters328157 ma numesc danalache crina.am o fetita de 8 ani din alta casatorie care poarta numele combinat al meu si al tatalui natural adica iftode danalache Maria .eu ... (vezi toată discuția)