avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand au aparut contractele colective de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand au aparut contractele colective de munca.

Va rog frumos sa ma ajutati. As vrea sa-mi spuneti cand au aparut pentru prima data contractele colective de munca.Solicit si un temei legal. In anul 1992 a lucrat o persoana ca sezonier la o institutie publica si sustine ca, a fost angajat pe baza de contract colectiv de munca. Astept un raspuns avizat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 2 Mai 2012
Angajarea nu se poate face in baza unui contract colectiv de munca ... dupa Revolutie, primul act normativ care a reglementat contractul colectiv de munca a fost Legea nr.13/1991, abrogata ulterior prin Legea nr.130/1996 privind contractul colectiv de muncă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv la nivel national DRAGFLO DRAGFLO S-A SEMNAT CONTRACTUL COLECTIV LA MINISTERUL MUNCII? NU STIU DACA SUNT OBLIGATA SA FAC ACTE ADITIONALE DE MARIRE LA SALARII (vezi toată discuția)
Resurse umane COSTA AMALIA CRISTINA COSTA AMALIA CRISTINA La o societate comerciala cu 23 de salariati trebuie contract colectiv de munca? Care este salariul minim pentru muncitori calificati? (vezi toată discuția)
Zile libere pentru evenimente deosebite ciucaMihai ciucaMihai Exista o lege care mentioneaza zilele libere platite pentru evenimente familiare deosebite? Conform art 147 din Codul Muncii, evenimentele familiare deosebite ... (vezi toată discuția)