avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... POPRIRI pe salariu, cand am rate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

POPRIRI pe salariu, cand am rate

Am o nelamurire: angajatorul a castigat procesul, trebuie sa-i dam inapoi banii ce ni i-a dat cu titlu de stimulente, prime. Creanta mea e certa, lichida, exigibila, hotararea e executorie. Problema este urmatoarea: dupa reducerea salariilor, rata mea la baca este de 2100 lei iar salariul net este de 2400 lei. Banii ce-i datorez spre RETURNARE angajatorului sunt (depe fluturas) 1700 BRUT, respectiv, fara impozitele la stat ce mi s-au perceput si care le-a virat angajatorul, NETUL DATORATDE MINE este de 1191 lei .
Intrebare: In ce masura, influenteaza cuantumul popririi periodice, faptul ca platesc bancii rata lunara de2100 lei, avand ipoteca pe locuinta mea ? Poate angajatorul sa-mi ia toti banii ODATA (1191 lei), si sa nu pot plati rata la banca ? Are vreun rost sanotific banca ca am credit, ca am rata 2100 lei- sa anexez contractul de ipoteca si desfasuratorul ratelor ? Angajatorul vreasa ne popreasca brutul datoriei (si cu ceeace nu am primit eu, si s-a virat ca datorii catre stat in loc sa-si recuprereze dela stat aceaparte. E posibil ?? Va rog mult, un raspuns, o parere avizata pe lege.
MARIANA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 6 Mai 2012
pentru ca angajatorul sa va opreasca bani din salariu hotararea trebuie sa fie si irevocabila nunumai definitiva si executorie (art. 169 alin. (2) din c. muncii)
suma datorata (in rate) trebuie returnata fara a depasi o treime din salariul linar net (adica nu va poate pune poprire pe toata suma o data) (art. 257 alin.(1) din c. muncii).
Orice retinere din salariu fara respectarea dispozitiilor legale de mai sus este lovita de nulitate absoluta.
Poprirea se face din salariul net ... in cazul in care aveti mai multe rate , reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

In acest senst, puteti notifica atat angajatorul , cat si banca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Schimba jobul ca sa-i fie micsorata pensia alimentara Rebecca10 Rebecca10 Buna seara!Am terminat de curand un divort destul de zgomotos iar fostul sot considera ca plateste o pensie alimentara prea mare ptr fetita noastra, desi a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)