avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

O societate comerciala Xse aflta in stare de lichidare pe baza informatiilor furnizate de catre ORC.
In anul 2007 ORC a deschis procedura de dizolvare a societatii ca urmare a nedepunerii bilantului pe anul 2005.
Tribunalul a dispus dizolvarea societatii.
SC X a depus recurs la Curtea de apel, recurs admis ca urmare a depunerii bilantului pe 2005, in consecinta s-a dispus radierea mentiunii de dizolvare a SC X, care conform sentintei este in stare de functionare.
Societatea la care lucrez are de recuperat o suma de bani de la SC X, vrem sa cerem deschiderea procedurii insolventei, in calitate de creditor.
Nu stiu insa cum sa pun problema.....la ORC nu a ajuns probabil sentinta Curtii de apel prin care societatea a fost repusa in stare de functionare.
OK, eu ma adresez Trinulalului, dar daca anexez informatiile de la ORC reiese ca societatea debitoare este in stare de lichidare, desi conform sentintei Curtii din martie 2008 este in stare de functionare.
Mentionez ca am verificat daca mai sunt alte procese pe rol( o alta cerere de dizolvare ca urmare a nedepunerii bilantului pe 2006, 2007 ) , dar nu am gasit nimic.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:37, 11 Decembrie 2008
Verificati agentul economic respectiv pentru informare asupra obligatiilor restante si pe site-ul ministerului de finante:
[ link extern ]

Puteti sa cereti deschiderea procedurii insolventei, oricum in proces se va solicita si de la ORC foaia societatii respective in extenso si se vor clarifica lucrurile cu privire la starea de lichidare sau de functionare a societatii inregistrata la ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere recurs dizolvare firma dia_tia dia_tia Buna tuturor, stie cumva cineva cum ar trebui sa sune o cerere de recurs dizolvare firma? ca ne-a \"rezolvat\" contabila si ne-am trezit ca firma noastra ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si faliment societate s.r.l apostolga apostolga 1. In urma nedepunerii bilantului contabil in anul 2010 a fost introdusa actiunea de dizolvare la tribunal...Am depus bilantul pe urma si am facut apel la ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)