avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnaturi bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnaturi bilant

Buna ziua!
Mai e un pic si se apropie termenul de depunere al bilantului, si nu sunt lamurita intr-o privinta... Dat fiind faptul ca firma nu depaseste CA de 35000 euro, mi s-a spus ca bilantul poate fi semnat doar de administrator, desi, pana acum, era "vizat" de un expert contabil.
Care e situatia? E obligatorie semnatura expertului sau nu? Repet, in conditiile in care CA nu depaseste 35000 euro... :">
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:14, 11 Mai 2012
Ambele semnaturi si stampile (a societatii si a expertului contabil) trebuie sa fie aplicate pe bilanț. Documentul contabil (bilantul) este reflectarea activitătii societatii nu a expertului contabil. Contabilor este doar un prepus al societatii sau un colaborator.
@liliana.fleancu
Va rog sa-mi spuneti unde scrie ca numai expertul contabil are dreptul sa semneze situatiile financiare?:confused:


@cristina29:
Potrivit modificarilor aduse de O.U.G. 37/2011 persoanelor juridice care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35000 euro, contabilitatea poate fi organizata si condusa si de catre persoane fizice care au studii economice superioare, angajate pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului Civil, persoane care intocmesc si semneaza situatiile financiare anuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa activitate contabilitate - cand intervine limita de 35000 euro? simoalin simoalin Buna ziua, Am un PFA cod CAEN 6920 - \\"Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal\\". Conform legislatiei dintr-o ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru servicii contabile cristina_71 cristina_71 Buna seara, exista posibilitatea infiintarii unui PFA pentru servicii contabile pentru un absolvent al unei institutii superioare de profil economic? (vezi toată discuția)
Semnatura situatii financiare anuale mihaela_r mihaela_r Buna seara, In cazul unui srl cu 2 administratori, o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro si fara contabili poate semna ... (vezi toată discuția)