avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Semnatura situatii financiare anuale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Semnatura situatii financiare anuale

Buna seara,
In cazul unui srl cu 2 administratori, o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro si fara contabili poate semna bilantul doar unul dintre administratori (doar el avand certificat de semnatura electronica)?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 18:16, 12 Ianuarie 2015
Legea contabilitatii 82/1991 actualizata
Art 28
(10) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile se semneaza de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.
-Alin. (10) al art. 28 a fost introdus de pct. 26 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 37 din 13 aprilie 2011, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 285 din 22 aprilie 2011.
(11) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile pot fi intocmite si semnate de persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Certificat de semnatura electronica au si expertii contabili sau contabilii autorizati, administratorii trebuie doar sa le dea imputernicire notariala pentru a semna bilantul.
Asta implica si incheierea unui contract intre societate si contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta contabil autorizat sau contabil salariat andrea_sb andrea_sb buna ziua as vrea sa stiu daca se poate sa tin contabilitatea unei firme daca nu am diploma de contabil sau recunoastere ceccar. am terminat Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna bilantul contabil? cristinamanu cristinamanu Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Daca o firma are angajat un contabil ( dar fara studii superioare), iar administratorul are studii economice superioare, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , dacă fac un curs de contabilitate și primesc doar ... Ana78hj Ana78hj Bună ziua , Dacă fac un curs de contabilitate și primesc doar diploma de participare pot sa gestionez contabilitatea firmei mele ? Am dreptul de ... (vezi toată discuția)