avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul de somaj

Va rog sa-mi spuneti daca sunt PFA si am fost concediat de la locul de munca , pot beneficia de ajutorul de somaj pana imi gasesc alt loc de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioana.boriceanu , utilizator 10:15, 22 Decembrie 2008
Daca indeplinit conditiile prevazute de Legea nr. 76/2004, intrucit contrcastul de munca v-a fost desfacut din motive care nu tin de persoana dv. puteti beneficia de indemnizatia de somaj chiar daca mai obtineti si alte venitruri din activitati economice independente
Da, contractul mi-a fost desfacut din alte motive , nu cele ale salariatului( banuiesc o reducere de personal sau desfiintarea societatii).
Multumesc mult pt raspuns
Beneficiati de somaj daca :
1) v-a incetat contractul individual de munca din motive neimputabile dvs sau ati incheiat contract de asigurare pentru somaj si nu realizati venituri sau realizati venituri din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj ce vi s-ar fi cuvenit potrivit legii.
2) aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii sau nu realizati venituri sau realizati din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj
Multumesc mult pt detalii.
Cu stima
Buna seara!

Am si eu o intrebare legata de ajutorul de somaj: cum se calculeaza? 75% din salariul brut de la ultimul loc de munca sau este unic si reprezinta 75% din salariul mediu pe economie?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Somaj trueblack trueblack Ce valoare are somajul in cazul in care ai 13 ani de munca neintrerupti si un salariu actual de 1634 ron net.Multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj irinuca2 irinuca2 Buna seara.am si eu o intrebare la dvs.pe 13,11,2007 am dat nastere unei fetite.Pana pe data de 13,11,2009 am beneficiat de indemnizatie in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)
Somaj grigoroscuta carmen grigoroscuta carmen am 33 ani vechime in munca si acum intru in somaj.Pentru ce perioada mi se acorda somaj si cum se calculeaza acesta? Va multumesc (vezi toată discuția)