avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu gardul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu gardul

Buna ziua,

Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, gardul dintre noi este pe terenul sau si a decis sa-l mute. Bun. Bunica a acceptat, cu, conditia sa-si refaca si ea masuratorile cadastrale la casa, si daca este asa, atunci ea de buna voie il va darama. A facut cadastrul, care a dovedit ca, gardul dintre noi, este cu mult pe pamantul nostru, asa ca bunica l-a instiintat si pe vecin, care a pus mana pe cleste si topor si a inceput sa darame gardul dintre noi, pentru a construi alt gard, gard care a intrat si mai mult pe pamantul nostru (asta ingradina...unde a intrat cu 1 metru). Au fost sesizate autoritatile, care nu au miscat un deget in privinta asta. Bunica vazand-ui cat de zgubilitici sunt, a platit sa puna macar o plasa ca sa nu le mai intre vaca in gradina noastra. A fost pusa plasa de sarma, plasa pe care vecinul a taiat-o pe motiv ca vaca lui nu poate intra in gradina la noi, ca avem verdet-uri mai bune (zicea vecinul).

La un an dupa acest incident, si-a un hambar din lemn, chiar pe peretele casei, cu toate sesizarile facute la politie si primarie, ei sustin sus si tare ca, casa noastra este pe pamantul lor (cu toate ca actele cadastrale vorbesc altceva).

Acuma mi-au daramat gard-ul cu totul, iar cainii mei practic umbla cam liberi pe camp. Eu fac gard, iar vecinul care s-a aliat cu un alt vecin, imi tot darama gard-ul.

Anul trecut toate merele mi-au fost furate (1 tona de mere), iar vecinii mi-au spus si m-au amenintat ca daca nu tin cainii legati in curte ma vor da in judecata pentru ca, cainii intra si la ei in gradina, si nu pot si copiii vecinilor sa ia si ei un mar de la mine. Adica imi distrugi propietatea, mi-au daramat jumatate din cosul de la casa, imi darami gard-ul, recunosti ca imi furi merele (au functionat si blestemele, unul din copii vecinilor a cazut cu mana dreapta in cazanul plin cu borhot fierbinte), si eu n-am voie sa am niciun caine liber ca iti intra la tine in gradina.

Ieri unul din vecini mi-a reprosat ca animalele mele (adica cainii), au intrat la el in gradina si i-au scos o cartita din pamant. Si ca i-au distus un fir de porumb, si daca nu-mi leg cainii, ma va chema in instanta.

Atunci m-am enervat si i-am spus sa-si faca gard, iar raspunsul sau a fost: gard am, dar nu-l vezi tu.

Cu alte cuvinte: ei pot sa-mi distruga tot, (acu 10 ani l-au batut pe tata, initial au vrut sa-i dea cu, caramida in cap, dar s-au potolit imediat), pot sa-mi si fure tot, pot sa-mi dea foc la casa, dar cainii trebuie sa stea legati timp de o saptamana, ca eu ajung acolo o data pe saptamana, asa ce mai trece un unchi sa vada daca totul este in regula. Politia nu face nimic, justitia nimic, practic ce pot face, ca sa stau si eu linistit, fara frica ca daca ia foc magazia vecinului, imi si casa foc.

Exista vreo rezolvare???
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 12:22, 14 Mai 2012
Chemati reprezentantii primariei, pe baza actelor de propietate se vor face masuratori cu ambii propietari de fata si se va stabili hatul dintre propietati. Daca masuratorile vor fi efectuate de catre persoane cu astfel de atributii cu siguranta nu vor mai exista dispute intre cei doi vecini pe aceasta tema.
Cat despre autoritati, e bine de stiut cand si in ce probleme va pot ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Construcție gard între vecini celina.citea celina.citea Pot obliga vecinul să-si construiască gard pentru că îmi intră animale în grădină și curte și îmi distrug straturi și își fac nevoile pe unde ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie si distrugere ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu niste nelamuriri!ieri dupa amiaza vecinul meu scump a asteptat sa plece toata lumea de acasa si apoi ne a daramat gardul din gradina si si ... (vezi toată discuția)