avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainele vecinului intra in curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainele vecinului intra in curtea mea

buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, vecinul nu a dorit sa contribuie cu nimic, spunand ca e un moft acest lucru, sa fiu sensibila la caini. Apoi acest caine, asa obisnuit sa isi marcheze periodic proprietatea, a spart gardul unei alte vecine si apoi a intrat la mine, facand alta gaura in gard. Mi se pare disconfort sa stii ca te poti trezi oricand in curtea ta cu un caine lup, labrador suficient de puternic sa sape pe sub garduri si sa rupa plase. Strica gradina, sperie copilul, nu mi se pare in regula ca dorinta de plimbare a cainelui sa fie mai importanta pentru vecin decat nervii mei. Cainele e folosit la reproducere pentru pui vanduti ilegal, asa ca probabil fertilitatea ii creste prin pllimbare! Am camere de supraveghere, cu dovezi palpabile, poze , filme, inca de anul trecut, cand am crezut omul ca ii va face un tarc ceva....Tarc are, dar a sapat pe sub poarta si tot scapa. E supravegheat de o ruda a proprietarului cu probleme psihice, asa ca imi e frica sa nu faca ceva rau casei mele, avand acoperirea ca e bolnav cu acte in regula!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi hotărâți-vă: este câine lup sau labrador?! Etiologic, un câine nu caută compania oamenilor agresivi. În afară de dvs. și copil, mai locuiește cineva pe proprietate?
Anul trecut au intrat 2, un lup si un labrador, ambii ai aceluiasi vecin. Anul asta mai are doar labradorul. E importanta rasa? Ca nu a muscat inca pe nimeni din familie nu cred ca inseamna ca trebuie sa las animalul sa imi faca stricaciuni. Nu locuiesc tot timpul acolo, venim din cand in cand, dar nici asta nu mi se pare relevant! Nu ma intereseaza ce cauta animalul, probabil mancare, doar sa nu caute pe bucata mea de pamant, calcand rasaduri, gazon, flori si dandu-mi fiori reci cand ma trezesc cu el pe langa mine. Chiar nu e nimic legal de facut? Vecinii ar pune otrava pe proprietate, cam asa se rezolva aici treburile, dar eu nu vreau sa omor cainele pt ca stapanul e gros de obraz!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am facut singura gard din panou sudat,

apoi a intrat la mine,

Daca initial ati realizat gard din panou sudat si ulterior cainele a reusit sa patrunda in proprietatea dv,rezulta ca a gasit cale de acces
Daca realizati imprejmuirea proprietatii prin gard montat in temelie betonata indepartati situatia a se putea intra pe sub gard
Daca apreciati ca detineti probe temeinice ca animalul de companie al vecinului va genereaza daune/prejudicii,aveti dreptul legal sa il actionati pe stapan in instanta civila
Nu a gasit cale de acces, a facut cale de acces intre temelia betonata si plasa, pe care a rupt-o efectiv. Si culmea, a intrat pe la gardul meu cu alt vecin, sapand groapa pe sub plasa gardului stapanului cu acest tert vecin. Nu cred ca faptul ca nu locuim permanent acolo ii da dreptul sau justificarea sa caute ceva pe proprietate. Si nu mi se pare nici firesc sa imprejmuiesc toata proprietatea pe banii mei, cu gard betonat, doar pt ca un vecin nu isi leaga cainele. Am crezut ca obtin raspunsuri ce tin de lege si ce se poate face, nu ca se vor gasi scuze cainelui curios! De fapt stapanul e cel iresponsabil in viziunea mea, ca nu il leaga, animalul nu e vinovat!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator
E vreo lege pe care o incalca stapanul, sau doar eu sunt vinovata ca nu fac fortareata in jurul curtii?
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului in curtea parintilor - cum scapam de caine ... LidiaMuraru LidiaMuraru Cainele vecinului in curtea parintilor - cum scapam de caine Buna seara Cainele vecinului intra in curtea parintilor producand nu doar excremente dar si ... (vezi toată discuția)
Câinele vecinului mi-a omorât o pisică. ce pot face ca să scap de el? ContSters474233 ContSters474233 am un vecin care are o casa in constructie si 2 caini de vanatoare care pazesc.Problema e ca unul dintre caini are o deosebita placere sa sara gardul la mine ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru cusca de caini? smeagull smeagull Buna ziua, Am urmatoarea problema: vreau ca intr-un colt al curtii, sa imprejmuiesc cu sarma o suprafata de 1 m pe 1 m. Curtea mea are gard, construit ... (vezi toată discuția)