avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inducerea in eroare a instantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inducerea in eroare a instantei

Salutare, se poate considera inducerea in eroare a instantei sau declaratii mincinoase??

urmatorul aspect: exsista un contract notarial din care reiese ca persoana x a platit suma y in fata notarului.la o data anume.

dar mai la o data precedenta a mai fost inchieiat un contract la o anume firma care apare ca martora ca aceeasi suma a fost platida in fata sa comform unor contracte de vanzare cumparare,

pentru aparare paratul poate demonstra reaua credinta a reclamantului si faptul ca acesta induce in eroare instanta in baza contractelor inchieiate de firma martora si sa o chieme in calitate de martor in instanta??

asta deoarece poate demonstra ca reclamantul minte tinand cont ca acesta spune ca a platit in fata notarului
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 10:05, 15 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Bogdan, o firma nu poate sta martor in instanta ..., eventual poate fi citata persoana care a reprezentat firma la incheierea actului respectiv.
cornelspiridon a scris:

Si notarul ce zice?


notarul sustine ca suma a fost platita in fata sa, dar si reclamantul sustine la fel, paratul aduce ca proba ca reclamantul minte deoarece exista ca ar fi platit si la o data precedenta, dar mai grav este faptul ca in urma unor audieri la parchet reclamantul afirma ca nu a platit suma intreaga asa cum sustine in instanta civila:-/
lucian huzum a scris:

Bogdan, o firma nu poate sta martor in instanta ..., eventual poate fi citata persoana care a reprezentat firma la incheierea actului respectiv.


va multumesc :bow:
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
De tot plansul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!justitie?unde?????????? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN ESTE NORMAL CA O PERSOANA SA PLIMBE O ALTA PERSOANE CU MAI MULTE ACTIUNI CIVILE SI TOT ODATA IN INSTANTA PENALA????? #-o AM FOST ACUZAT DE INSELACIUNE DAR SA ... (vezi toată discuția)
Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, o mare intrebare!IN CAZUL IN CARE INSTANTA CIVILA PRONUNTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA reclamantul mai are voie sa chieme in ... (vezi toată discuția)