avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit salar sedii secundare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit salar sedii secundare

Impozitul pe salarii la un sediu secundar trebuie declarat separat in D112 si platiti separat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 09:25, 17 Mai 2012
Fiti mai explicita va rog! Sediul secundar nu inseamna neaparat si punct de lucru identificabil fiscal (are 5 sau mai multi salariati deci cod fiscal ).
Am sediu secundar cu cod fiscal, iar in D112, la pagina 6 am defalcat impozitul pe veniturile din salarii ( am pus separat suma aferenta sediului secundar si suma aferenta sediului principal). In total, contul 444 din D112 are aceeasi suma ca in balanta. Acest lucru am facut pentru tot anul 2011. Finantele imi spun acum ca nu trebuia sa defalc. Si atunci de ce mai exista rubrica separata in D112 privin sediul secundar?
Cei de la fisc au si nu au dreptate. Au dreptate ca modalitatea de declarare a impozitului pe salarii in D112 relativ la punctele de lucru se aplica din luna iulie 2011, dar n-au dreptate pentru ca ar fi trebuit tratat diferentiat fiecare perioada. Plata impozitului pe salarii pentru punctele de lucru identificabile fiscal se face trecand la platitor CUI-ul firmei mama si la beneficiar CUI-ul punctului de lucru. Plata este adresata trezoreriei unde aveti sediul principal.
Pana la urma daca ati platit impozitul totul se reduce la o reglare a fisei pe platitor daca este necesar.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declara impozitul pe salarii la punctul de lucru? carmenbn carmenbn Am primit CIF pt.punctul de lucru pt.plata impozitului pe salarii.Cum se declara,se face 112 pt.sediul principal si se declara CIF-ul punctului de lucru la ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar de la 5 angajati in sus florina ciubotariu florina ciubotariu buna, as vrea sa-mi explice cineva cum sta treaba cu declararea sediului secundar si ce implica asta?suntem 5 angajati ai unei firme cu sediul in alt judet. ... (vezi toată discuția)
D112 pt.punct de lucru cu cod fiscal gabitza1980 gabitza1980 cum completez declaratia 112 daca am punct de lucru cu cod fiscal- am 5 salariati la punctul de lucru? (vezi toată discuția)