avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Opinie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Opinie

Buna ziua!
In Decembrie 2011 am avut un accident (am lovit o alta masina in spate, in intersectie la viteza mica) in urma caruia bara fata a fost deteriorata. Am reparat bara si am facut o polita de asigurare Casco la [editat] prin [editat] Direct (pe internet din lipsa timpului), mentionez ca e cea maxima (full casco: contine furt, asigurarea persoanelor din masina, tractare), relationarea cu agentul lor de asigurare a fost telefonica iar inspectia de risc a fost efectuata in Iasi dupa care am primit actele de la Bucuresti. In inspectia de risc nu a fost mentionat nimic, cu toate ca bara prezenta mici diferente de nuanta in urma reparatiei. Am deschis 3 dosare de dauna la ei acum 3 saptamani dupa cum urmeaza:
- 1) masina zgariata in parcare de jur imprejur - autor necunoscut;
- 2) parbriz crapat - o piatra de la o masina din trafic;
- 3) bara fata, capota, grila, faruri - in urma intrarii accidentale intr-un zid; toate au fost mentionate ca s-au intamplat in interval de 3 zile deoarece asa este mentionat in contract (asta sa nu am probleme cu ei la despagubire), in urma carora am primit notele de constatare semnate pentru intrare in service. Am programat masina la service pentru reconstatare dar a doua zi am primit un telefon de la cineva de pe verificari din Iasi care a zis ca vrea sa vada masina.. ok am zis cu toata ce nu intelegeam de ce odata ce a fost facuta constatarea daunelor si implicit fotografii. Am fost la sucursala [editat] Iasi la domnul care a telefonat, a tot intrebat daca masina a fost reparata dupa accident (nestiind la ce se refera am zis ca nu) a vazut masina, dupa care am fost invitat in biroul lui unde a zis ca ma acuza de frauda in asigurari deoarece masina a mai fost avariata si a fsot vopsita prost innaintea mea (masina o aveam innainte sa fac casco de 2 luni - istoric necunoscut si de mine), bara si parbrizul erau lovite la momentul inspectiei de risc si sa fac bine sa renunt la dosarele deschise pentru despagubire... a urmat o lunga discutie contradictorie cu argumente din partea mea si cu amenintari din partea dumnealui (ca suna si la [editat] daca vreau sa ma duc acolo ca sa nu mai pot face casco, ca-mi face plangere la politie, ca ma tine sub observatie, etc), dar stiind de profesia mea si interesat de o colaborare a decis sa ma imbuneze, dupa ce a maturat cu mine pe jos pe banii mei, sa dau o declaratie in numele sotiei (polita si masina sunt pe numele ei) ca renunt la dosarele 2 si 3 si sa despagubeasca dosarul nr. 1 (vopsitorie totala). A doua zi am fost si am retras declaratia (era nula deoarece nu puteam lua decizii in numele ei) si am sunat la centru de daune Bucuresti carora le-am povestit cele intamplate. Am primit un raspuns abia azi si au zis ca nu ma despagubesc deloc.
Ce sa fac, plangere la CSA, sa ii dau in judecata???
Va multumesc anticipat!

[editat - este interzisa postarea in forum a numelor de societatii, inclusiv cele cu care aveti divergente. Va multumim]
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: SC ESC SOFT SRL , Evaluator 10:17, 28 Mai 2012
In masura in care apreciati ca ati prezentat corect datele problemei asiguratorului dvs, puteti face o sesizare catre CSA. Totodata, singura institutie care va poate rezolva problema in mod definitiv este doar instanta de judecata.
Am consultat un avocat care mi-a dat castig de cauza 100%, dar am renuntat la polita deoarece nu vreau sa ma intind 2 ani cu un proces iar masina tot din banii mei sa o fac momentan, iar pana vedeam banii de la asigurator mai trecea 1 an. Oricum nu o sa mai fac casco cat voi trai, ca e mai sigur daca pun banii de polita intr-un cont iar cand am nevoie o repar. Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata reparatiei - [editat] LucianIordache LucianIordache Am deschis acest topic pentru a va povesti situatia neplacuta in care ma aflu in acest moment cu cei de la [EDITAT] si pentru ca sunt curios sa aflu ceva ... (vezi toată discuția)
Abuz si neplata dauna casco imremotors imremotors Buna ziua! In data de 02.11.2010 am avut un accident (am derapat cu dubita firmei si am intrat in sant). In data de 05.11.2010 s-a deschis dosarul de dauna pe ... (vezi toată discuția)