avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Abuz si neplata dauna Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Abuz si neplata dauna Casco

Buna ziua! In data de 02.11.2010 am avut un accident (am derapat cu dubita firmei si am intrat in sant). In data de 05.11.2010 s-a deschis dosarul de dauna pe Casco,am pus la dispozitie toate documentele solicitate si auto pentru poze. In data de 24.11.2010 am solicitat calcul de regie proprie, in 26.11.2010 l-am primit si am depus cererea de despagubire(ultimul document solicitat de asigurator). Dosarul a fost inchis, a primit aviz juridic favorabil si a fost trimis la plata. In contractul de Casco este mentionat un termen de plata de 20 zile lucratoare de la data depunerii ultimului document solicitat de asigurator(26.11.2010). Dupa ce acest termen era demult expirat, in jurul lui 10.01.2011 am sunat la asigurator sa intreb de plata si mi s-a spus ca lipsesc pozele de la inspectia de risc(am incheiat polita la direct la sediul asiguratorului) si de la locul accidentului (la locul accidentului fusesem deja cu inspectorul pe la mijlocul lunii dec 2010,dupa ce dosarul era deja inchis-un mic abuz). In 12.01.2011 am primit o informare ca dosarul este in cercetari (era datata 15.12.2010), iar in 26.01.2011 am primit o noua hartiuta prin care mi se solicita sa ma prezint cu masina pentru lamuriri suplimentare,in caz contrar nu voi fi despagubit.Mentionez ca masina in cauza este o masina de firma care circula aproape non-stop deservind nevoile firmei noastre si ale clientilor nostri si nu poate fi retrasa de pe traseu pentru a satisface o cerere abuziva.Totodata mentionez ca aceasta masina are Casco platit la zi de aproape 2 ani la compania respectiva fara a avea nici o dauna pana la cea mai sus mentionata. Masina este reparata momentan si a fost necesar un efort financiar considerabil pentru reparatie.Nu am optat pentru reparatie in service, deoarece am fost avertizat ca aceasta companie plateste la 3-6 luni reparatia si e mai rapid cu regie proprie.Am facut o sesizare la CSA, dar raspunsul a fost ca ei nu se ocupa de Casco si nici de asigurati persoane juridice si ca aceasta problema se rezolva doar in instanta. sincer mi s-a parut nedrept raspunsul CSA, dar la ce sa ma astept si de la ei,ca sunt institutie de stat romaneasca. Si sincer si de justitie nu prea am o parere buna,la ce vad si aud zilnic. Va rog sfatuiti-ma sau macar incurajati-ma ca deja sunt restant la bugetul de stat si la furnizori si sunt disperat. Cu stima!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:45, 2 Februarie 2011
din pacate doar instanta va poate ajuta sa obtineti banii. este singura varianta insa din pacate va implica costuri de bani si timp.
Cam cat ar dura procesul, cam ce costuri implica (suma este de 20000 ron), am sanse sa castig, toate costurile le recuperez daca castig? Daca pana la termen sau in timpul procesului, mi se plateste dauna, mai recuperez cheltuielile de judecata?
Aveti un accept de plata care vi s-a dat de catre asigurator?
Nu, din cate stiu la regie proprie nu se da accept de plata, cel putin la aceasta companie de asigurari.
De regula, in urma efectuarii devizului de reparatii, indiferent daca aceasta se face intr-un service in regie proprie sau agreat de asigurator...in ambele cazuri trebuie ca si asiguratorul sa fie de acord in ceea ce priveste costul reparatiei.
Daca nu ati avut acordul lor pentru devizul de lucrari si ati reparat masina, este cam greu sa recuperati suma respectiva, poate doar in instanta.

Alte discuții în legătură

Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Sa imi explice si mie cineva..........cum e cu acceptul de reparatie donigao donigao Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva in intelegerea unor termeni, sau bine bine zis a unor interpretari. Sunt intr-un proces cu un asigurator ptr o ... (vezi toată discuția)
Asigurarea casco si firma de leasing donigao donigao Buna ziua, As dori sa obtin ajutor in urmatoarea speta: Starea de fapt: Firma la care sunt asociat are drept de utilizare asupra unui autovehicul ... (vezi toată discuția)