avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... SUSTINERE EXAMEN REDOBANDIRE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

SUSTINERE EXAMEN REDOBANDIRE

Salut! Mi-a fost suspendat permisul 60 de zilei pentru neacordare de prioritate plus tamponare usoara. In acest timp NU am sustinut examenul de redobandire (pt ca politisti de la sectia respectiva nu stiau de problema aceasta si nu m-au informat cand i-am intrebat). Drept urmare s-au mai adaugat 30 de zile la suspendare. Intrebarea mea este: mai trebuie sa sustin examenul de redobandire ? (cei de la politie mi-au zis ca nu, dar sunt destul de incompetenti si nu vreau sa am surprize). Si-a recuperat cineva permisul in acest fel ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 16:32, 16 Decembrie 2008
Spuneti-le politistilor, ca dvs ati citit Regulamentul de aplicare al Codului Rutier si ca in Sectiunea a 4-a, art. 219 scrie ca ..."restituirea permisului de conducere se dispune ....la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pt. 30, 60, sau 90 de zile, sau , dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;". Intrebati-i daca s-a modificat ceva in ultima perioada, deoarece exista posibilitatea ca sa nu fiti la curent cu ultimele modificari, daca ei sustin ca nu trebuie sa mai dati acel examen de verificare.
Multa bafta va doresc.
Av. Adrian Posdarie:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)
Examen redobandire permis suspendat vivianna vivianna Buna ziua ! Am avut permisul suspendat pt 90 de zile pt vatamare corporala cu parasirea locului accidentului (si intoarcere dupa 30 de minute). Instanta a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)