avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen pentru redobandirea permisului suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen pentru redobandirea permisului suspendat

pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare .
intrebarea este , se da acelasi examen cu cei care dau de permis pentru obtinerea permisului? tot cu 26 puncte ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:24, 23 Mai 2014
hg1391-regulam.aplic.oug195

Art. 219. –
(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care îl are în evidenta, în cazul în care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savârsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta în completarea unui test grila, ce contine 15 întrebari din legislatia rutiera. Este declarat „promovat” persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 întrebari.
(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, în perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, în zilele stabilite, saptamânal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

Intrebarile au 3 raspunsuri si numai unul este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - incalcare linie continua razvan martin razvan martin Am depasit un auto pe linie continua si permisul afost suspendat pe o perioada de 30 zile. Mi se pare corect insa, dupa aceste 30 zile ma pot duce sa ridic ... (vezi toată discuția)