avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atestat agent paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atestat agent paza

Buna ziua, as dori sa aflu daca sunt fost cadru MAI trebuie sa scot si acest atesta de paza sau nu este nevoie?:help:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 3 Iunie 2013
Legea 333/2003
Atestarea şi pregătirea personalului de pază şi gardă de corp

#M3
ART. 41
(1) Atestarea personalului pentru executarea activităţilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi de gardă de corp se face de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau, după caz, de inspectoratul de poliţie judeţean în raza căruia persoana îşi are domiciliul sau reşedinţa, după absolvirea cursurilor de calificare profesională de bază şi promovarea examenului, pe baza documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 39 lit. a) - c).
(2) Atestatul eliberat potrivit alin. (1) acordă dreptul persoanei deţinătoare de a practica ocupaţia de bază în domeniul reglementat de prezenta lege.
(3) Ocupaţiile care fac obiectul activităţilor de pază, tipul de formare profesională necesar pentru practicarea acestor ocupaţii şi modelul atestatului se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(4) Pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, atestatul se poate elibera pe baza documentelor doveditoare, eliberate de autorităţile competente din statul de origine sau de provenienţă, persoanelor care cunosc limba română, scris şi vorbit.
(5)Sunt exceptate de la obligaţia obţinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesională persoanele care deţin un certificat de competenţe profesionale, dobândit potrivit legii, şi care fac dovada că au avut calitatea de poliţist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioadă de cel puţin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.
[/b
Atestatul trebuie sa il obtineti dar nu mai urmati cursurile.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Daca am facut armata 2 ani (!985-87)inseamna ca pot fi exceptat a mai urma cursurile si a optine doar avizul politiei?
Nu sunteti exceptat de a urma aceste cursuri daca ati facut armata .. prin urmare, va trebui sa obtineti acest atestat ...
Buna ziua. Eu am Certificatul de calificare profesionala si suplimentul descriptiv al acestuia. De unde pot obtine Atestatul si de ce acte mai am nevoie. Multumesc anticipat.
Incepand din 17 septembrie 2012, atestatele pentru agentii de securitate (fosti agenti de paza) se obtin de la sectiile de politie din raza domiciliului pe care il are fiecare agent de securitate.

Alte discuții în legătură

Cum obtin atestat de agent de paza bucur mihaela bucur mihaela Am lucrat 9 ani in jandarmerie si am obtinut adeverinta care atesta acest lucru. In cazul meu, cum obtin atestatul de agent de paza , pe care l cer majoritatea ... (vezi toată discuția)
Vreau sa obtin atestat agent paza nelu78 nelu78 cum pot obtine atestatul de agent paza cat mai urgent? (vezi toată discuția)
Atestat paza crz13 crz13 Stiu ca pentru atestatul de securitate sunt necesare conform legii si niste studii minime reglementate de lege. Dar pentru atestatul de paza folosit de ... (vezi toată discuția)