avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau sa obtin atestat agent paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau sa obtin atestat agent paza

cum pot obtine atestatul de agent paza cat mai urgent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:16, 4 Noiembrie 2023
de la IJP apropiat dv!!!!
Trebuie sa urmati un curs de agent de paza. In cadrul cursului parcurgeti module de instruire, iar la final obtineti atestarea / diploma de calificare in aceasta profesie.
Conform art. 41 din legea nr. 333/2003 atestarea personalului pentru executarea activităţilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi de gardă de corp se face de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau, după caz, de inspectoratul de poliţie judeţean în raza căruia persoana îşi are domiciliul sau reşedinţa, după absolvirea cursurilor de calificare profesională de bază şi promovarea examenului.
Înscrierea la cursurile de calificare se face pe baza cererii candidatului, a documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 39 din Legea nr.333/2003, mai puţin lit.d şi a avizului poliţiei:
- copie B.I./C.I.
- fişa medicală din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi psihic pentru serviciul de pază;
- copie de pe ultimul act de studii;
- certificatul de cazier judiciar.

Competenţa de avizare pentru începere cursuri de calificare revine unităţii de poliţie pe raza cărora persoana îşi are domiciliul.

Solicitarea avizării se face de către conducătorul unităţii care organizează cursurile de calificare sau, după caz, al celei unde este angajat personalul de pază sau garda de corp.

După susţinerea examenului şi obţinerea certificatului de absolvire a cursului de calificare profesională, absolventului i se eliberează de către Poliţie atestatul în baza căruia poate exercita profesia de agent de pază sau gardă de corp.

Sunt exceptate de la obligaţia obţinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesională persoanele care deţin un certificat de competenţe profesionale, dobândit potrivit legii, şi care fac dovada că au avut calitatea de poliţist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioadă de cel puţin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.
Bună ziua dacă nu am minim 8 clase pot opțiune atestatul pentru paza și protecție??
Și eu as dori
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Milanex, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum obtin atestat de agent de paza bucur mihaela bucur mihaela Am lucrat 9 ani in jandarmerie si am obtinut adeverinta care atesta acest lucru. In cazul meu, cum obtin atestatul de agent de paza , pe care l cer majoritatea ... (vezi toată discuția)
Curs de calificare agent paza razvancococi razvancococi in anul 2002 am lucrat ca agent de paza la o firma din bucuresti unde am facut scolarizarea si am obtinut 'Certificat de absolvire a cursului de calificare' ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre paznic si agent de paza mama33 mama33 Buna!..am si eu o intrebare: Daca am doar 9 clase pot sa urmez cursurile de calificare ca agent de paza?...acum sunt in somaj.:( Multumesc! (vezi toată discuția)